Η δημόσια απάντηση του Προέδρου του ΔΣ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας κ. Κοσμά Χαρπαντίδη για την υπόθεση με τις δηλώσεις του καθηγητή κ. Κρίστοφερ Μπάκα που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή για την πορεία του Δημοτικού Ωδείου αποκρύπτει σκόπιμα την ουσία της συζήτησης που γίνεται τις τελευταίες ημέρες.

Πρώτα απ’ όλα, διευκρινίζω πως οι δημόσιες απαντήσεις του κ. Χαρπαντίδη εκφράζουν τις δικές του απόψεις και όχι τις απόψεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, ο κ. Χαρπαντίδης αποφεύγει να αναφερθεί στην επίμαχη τοποθέτησή του στο ΔΣ που προκάλεσε τις αντιδράσεις: «Άλλωστε ο κ. Μπάκα πολιτικοποιήθηκε. Θα βάλει υποψηφιότητα με τον Γιάννη Εριφυλλίδη που σκοπεύει να κατεβεί υποψήφιος Δήμαρχος».

Προσωπικά, θεωρώ πως ο καθένας μπορεί να πολιτικοποιηθεί (Δημοκρατία δεν έχουμε;) και αυτό θα έπρεπε να μας χαροποιεί! Γι΄αυτό και θεωρώ ανεπίτρεπτο ο Δήμαρχος Καβάλας και ο Πρόεδρος του Δημ. Ωδείου να στοχοποιούν συμπολίτες μας που σκέφτονται να συμμετέχουν στα κοινά!

Καταλαβαίνω πως ο κ. Χαρπαντίδης δεν γνωρίζει τι σημαίνει να συμμετέχεις στα κοινά, να αγωνίζεσαι για λύσεις στα προβλήματα των συμπολιτών σου και να αναλαμβάνεις ευθύνες, και μάλιστα αμισθί.

Θα περίμενα όμως από τον Πρόεδρο του Δημ.Ωδείου να δείξει μεγαλύτερη ειλικρίνεια και γενναιότητα και να αναλάβει την ευθύνη των λεγομένων του, που προκάλεσαν και τις αντιδράσεις.

Δυστυχώς, η διοίκηση του Δημ. Ωδείου δεν ασχολείται με το μέλλον του και την ανάπτυξή του. Δεν έχει όραμα και στόχους, που θα τους κυνηγήσει και θα τους πετύχει μέσα από τη συνεργασία με τους καθηγητές μας και φυσικά τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή μας, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όλα αυτά όμως είναι ευθύνη του Δημάρχου Καβάλας κ. Θόδωρου Μουριάδη, ο οποίος πρέπει πραγματικά να σκεφτεί αν οι έμμισθοι “άριστοι” που επέλεξε να διοικούν τα νομικά πρόσωπα του Δήμου πράττουν δημοκρατικά, συνεργατικά, με δικαιοσύνη και χωρίς πολιτική εμπάθεια και αποκλεισμούς.

Και φυσικά αν ο ίδιος διοικεί τον Δήμο με αυτές τις αρχές και αξίες…

Αχιλλέας Νικολαΐδης
Μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας
Εκπρόσωπος της παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Προηγούμενο άρθροΛαγάνα: Η ιστορία του ψωμιού της Καθαράς Δευτέρας – Η παράδοση και οι ρίζες στην αρχαιότητα
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: 9 νεα κρούσματα κορονοϊού στη Καβάλα για σήμερα 15/3