Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας συζητήθηκε ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την Κεντρική Πλατεία Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μιχαηλίδη αναμένεται να κατατεθούν πολλές προτάσεις και θα επιλέξουν την καλύτερη.

Ο ίδιος είπε ότι «είναι ένα πρόγραμμα που αφορά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό σε επίπεδο προσχεδίων για την κεντρική πλατεία. Δεν περιορίζεται εκεί, αφορά τη σύνδεσή της με το παραλιακό μέτωπο, την περιοχή του Αγίου Νικολάου και των πεζοδρόμων εκατέρωθεν. Οι συμμετέχοντες πρέπει να καταβάλλουν προσφορά μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου αλλά επειδή το υπουργείο άργησε να ορίσει τα δικά του μέλη στην 7μελή επιτροπή, παρατάθηκε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η όλη διαδικασία.

Το ευχάριστο είναι ότι έχουν δείξει αρκετά σχήματα ενδιαφέρον και περιμένουμε αρκετές προτάσεις για να δούμε πώς έχει φανταστεί το κάθε σχήμα τη διαμόρφωση του χώρου. Θα περιμένουμε ως το τέλος του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια η επιτροπή θα κρίνει την κατάταξη των προτάσεων».

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «στην πλατεία έγιναν κάποιες μικρές παρεμβάσεις που βοήθησαν και ο κόσμος τις είδε θετικά. Έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν να γίνονται οι παρεμβάσεις κάπως αποσπασματικά. Πλέον, δεν γίνονται έτσι οι διαγωνισμοί, οφείλεις να λάβεις υπ’ όψιν τη γενικότερη περιοχή, το σχεδιασμό των υπόλοιπων περιοχών, καθώς γίνονται ήδη παρεμβάσεις και στο παραλιακό μέτωπο και στον Άγιο Νικόλαο με το Open Mall. Θα πρέπει κάθε σχέδιο να λαμβάνει υπ’ όψιν το γενικότερο σχεδιασμό για να υπάρχει ένα αρμονικό πέρασμα από τη μία περιοχή στην άλλη. Νομίζω ότι θα είναι καλό το αποτέλεσμα και πιστεύω ότι το υπουργείο θα βγάλει και την επόμενη πρόσκληση ώστε να χρηματοδοτήσει τη λύση που θα επιλεγεί. Ο Δήμος Καβάλας δεσμεύεται να ακολουθήσει την καλύτερη επιλογή και δικαιούται να πάρει κομμάτια από προτάσεις που ακολουθούν στην κατάταξη».

Προηγούμενο άρθροΆκαρπη η διαβούλευση μεταξύ διοίκησης της Ενεργειακής Αιγαίου με το Σωματείο Εργαζομένων
Επόμενο άρθροΣταθερά αλλά υψηλά σε αριθμό τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας