Επιπεδοποίηση παρατηρείται στο Νοσοκομείο Καβάλας αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Διοικητή του κ. Ντίνο Κλειτσιώτη τα εξιτήρια είναι ίσα με τις εισαγωγές ασθενών, πλην όμως τα κρούσματα είναι σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια επιπεδοποίηση. Τα περιστατικά που νοσηλεύουμε στο νοσοκομείο κυμαίνονται μεταξύ 38-42 άτομα σε καθημερινά βάση. Τα εισιτήρια και τα εξιτήρια είναι περίπου τα ίδια. Είναι ικανοποιητικό αλλά αυτή η σταθεροποίηση είναι, δυστυχώς, σε υψηλά νούμερα. Η ΜΕΘ είναι σχεδόν πάντα γεμάτη με 6 ασθενείς.

Τα περιστατικά που νοσηλεύουμε είναι κατά 90% ανεμβολίαστοι. Ειδικά στη ΜΕΘ και οι 6 δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως είναι όλοι όσοι έχουν νοσηλευτεί και τις προηγούμενες μέρες. Αυτό να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν οι συμπολίτες μας που επιμένουν να μην εμβολιάζονται».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το νοσηλευτικό προσωπικό είπε ότι «έφυγε μεγάλος αριθμός σε αναστολή εργασίας. Τα υπουργείο μας στέλνει άτομα για ένα χρόνο επικουρικούς, 30 στο σύνολο, αλλά μόνο οι 10 έχουν αποδεχθεί την πρόσληψη. Οι άλλοι 20 αρνήθηκαν διότι δεν είναι ελκυστικός ο ένας χρόνος επικουρικό. Με την καινούργια προκήρυξη, όλοι οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που θα προσληφθούν με έναν χρόνο επικουρικό, θα πριμοδοτηθούν λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού.

Για πολλοστή φορά θα πω στους συμπολίτες μου, να κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει ένα μέτρο για την υποχρεωτικότητα. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το μέτρο και θα έλεγα ότι ίσως αργήσαμε κιόλας. Άμεσα, όσοι πάνω από 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι περίπου το 18% του πληθυσμού, να κλείσουν το ραντεβού για το εμβόλιο».

Προηγούμενο άρθροΑρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την κεντρική πλατεία της Καβάλας
Επόμενο άρθροΟ παθολόγος Μιχάλης Σωτηρόπουλος συστήνει να εμβολιαστούν όλοι