Δεν έχει αποφασιστεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλα το εορταστικό ωράριο λειτουργίας καθώς αναμένουν να ανακληθεί η υπουργική απόφαση για το κανονικό ωράριο. Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης ανέφερε ότι επιδιώκουν να επιστρέψουν στο άνοιγμα των καταστημάτων στις 8.30 το πρωί αντί στις 10 το πρωί λόγω covid.

Συγκεκριμένα είπε χθες το πρωί ότι «από την πρώτη μέρα που κληθήκαμε να εφαρμόσουμε αυτό το ωράριο, το άνοιγμα των καταστημάτων στις 10 το πρωί, μικρές πόλεις όπως η Καβάλα δείξαμε την αντίδρασή μας σε κάθε επίπεδο διότι είναι ένα μέτρο τελείως ανώφελο που δεν προσφέρει κάτι στην προστασία μας από την πανδημία. Αντ’ αυτού δημιούργησε δυσχέρεια, πολλοί καταναλωτές που έκαναν ψώνια τις πρωινές ώρες δυσκολεύονται ή πηγαίνουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ που είναι ανοιχτά χωρίς περιορισμό από τις 8 το πρωί. Άρα έχουμε μία αγορά δύο ταχυτήτων. Αναμέναμε εξελίξεις, αλλά όταν είδαμε δεν εισακουστήκαμε από το υπουργείο Ανάπτυξης, περίπου 20 και πλέον Εμπορικοί Σύλλογοι απ’ όλη την επικράτεια κάναμε μία επιστολή ζητώντας από τον υπουργό να αλλάξει το ωράριό μας και αναμένουμε τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που θα βγει το Σαββατοκύριακο και θα ισχύει από τη Δευτέρα 13 του μήνα.

Γι’ αυτό το λόγο δεν έχουμε δημοσιοποιήσει ακόμη το εορταστικό ωράριο της αγοράς το οποίο ούτως ή άλλως θα άρχιζε από την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου. Είχαμε το χρόνο και δεν βιαστήκαμε όπως άλλες πόλεις να ανακοινώσουμε το ωράριο που θα ξεκινούσε με το υπάρχουν μέτρο για άνοιγμα στις 10 το πρωί και μετά να χρειαστεί νέα αλλαγή για να πάμε στο 8.30πμ. Το ωράριο είναι, πάντως, έτοιμο, θα υπάρχουν αρκετές ώρες για τους καταναλωτές. Θα ξεκινήσει Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου και θα κορυφωθεί μέχρι την πρωτοχρονιά, πρωί- απόγευμα στις γνωστές ώρες της αγοράς. Οπότε τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί αναμένοντας την κοινή υπουργική απόφαση που ίσως αλλάξει τα πράγματα».

ΠΕΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι η «η κίνηση στην αγορά είναι πεσμένη σε όλη την Ελλάδα και η Καβάλα αποτελεί μικρογραφία της. Ο φόβος των κρουσμάτων, του ιού, δημιουργεί αναβλητικότητα στους καταναλωτές να κατέβουν στην αγορά. Παίζουν ρόλο και οι αυξήσεις των τιμών. Ευελπιστούμε τις επόμενες μέρες καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές και θα αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου, να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο».

Προηγούμενο άρθροΠάντα δίπλα στα ΑμΕΑ το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, καλύπτει όλες τις ανάγκες τους για μετακίνηση
Επόμενο άρθροΠρωτοβουλίες Μ. Λαζαρίδη για το ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα