Εκπτωτικό δεκαπενθήμερο θα ισχύσει στην αγορά της Καβάλας από τη 1 έως τις 15 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης υπογράμμισε πως είναι μία καλή ευκαιρία για τους επαγγελματίες να ανασάνουν οικονομικά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι το δεκαπενθήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων όπως ορίζει ο νόμος, που είναι από τη 1 έως τις 15 Νοεμβρίου. Οι συνάδελφοι μπορούν να προβούν σε εκπτώσεις με την αναγραφή των διπλών τιμών. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που ισχύει το νέο μέτρο. Μαζί με την Black Friday του Νοεμβρίου που τα τελευταία χρόνια κρατάει μια βδομάδα, νομίζω ότι ο Νοέμβριος θα είναι γενικότερα ένας μήνας περίπου εκπτωτικός. Ευχόμαστε οι συνάδελφοι να μπορέσουν να ρευστοποιήσουν έστω ένα μέρος του εμπορεύματος ώστε να αποπληρώσουν πάρα πολλές συσσωρευμένες υποχρεώσεις, που λόγω πανδημίας έχουν έρθει να πληρωθούν τώρα. Θα είναι ένα δύσκολο δίμηνο. Από εισροή χρημάτων δεν καταλάβαμε ότι είχαμε Οκτώβριο αλλά από υποχρεώσεις έχουμε να πληρώσουμε πάρα πολλά. Οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το επόμενο δίμηνο θα είναι καυτό σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις. Ευχόμαστε να είναι το ίδιο και με τη κίνηση στην αγορά και την εισροή χρημάτων».

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Για τις αυξήσεις στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα είπε ότι «η βασική πηγή είναι η ενέργεια στην οποία φαίνεται η τεράστια αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος. Αυτό σίγουρα θα μετακυληθεί στις τιμές των εμπορευμάτων. Θα υπάρχουν οι ανάλογες ανατιμήσεις, είτε στην εστίαση είτε στα εμπορικά καταστήματα. Δεν μπορούν να αφομοιώσουν αυτήν την αύξηση. Σίγουρα στα εμπορικά καταστήματα δεν θα δούμε αυξήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με την ένδυση- υπόδηση διότι όλες οι παραγγελίες για φθινόπωρο- χειμώνα έγιναν πριν 6-7 μήνες, οπότε έχουν κλειδώσει οι τιμές. Το τεράστιο πρόβλημα είναι στα είδη πρώτης ανάγκης που σε καθημερινή βάση αγοράζονται οι πρώτες ύλες. Αυτές έχουν ανατιμηθεί, συν την ενέργεια που σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ παραπάνω. Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων».

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Πολίτης: Καλύτερη η πρόληψη από τη θεραπεία για τον κορονοϊό
Επόμενο άρθροΑπόστολος Βαγενάς: Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία των μαθητών, προβλέπεται μέχρι 27 άτομα σε ένα τμήμα