Δέκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Γυμνάσια και Λύκεια της Καβάλας. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Απόστολος Βαγενάς χαρακτήρισε την κατάσταση αντιμετωπίσιμη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όλα κυλάνε ήρεμα, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Υπάρχουν κάποια κρούσματα που μπορεί να άγγιξαν το διψήφιο αριθμό σε όλο το νομό. Γίνεται η προβλεπόμενη διαδικασία κι ελπίζουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που προβλέπουν οι ειδικοί ότι θα έχουμε. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, έρχονται εντός της ημέρας (σ.σ. χθες) οι τελευταίοι αναπληρωτές για 40-45 κενά περίπου, οπότε θα είμαστε καλυμμένοι στο μεγαλύτερο βαθμό.

Τα παιδιά έρχονται με τις μάσκες και τα σελφ τεστ και γι’ αυτό καλώ τους γονείς –που μπορεί να έχουν αντιρρήσεις και το κατανοώ- αλλά σε μια συντεταγμένη πολιτεία υπάρχουν νόμοι και διατάγματα που καθορίζουν πώς θα κινηθούμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, για να μπει ένας μαθητής στο σχολείο θα πρέπει να έχει εκτός από τη μάσκα, τα προβλεπόμενα χαρτιά και βεβαιώσεις».

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΈΝΟΙ

Πρόσθεσε ότι «οι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι σε πάρα πού μεγάλο ποσοστό και μαζί με τους νοσήσαντες μπορεί να φτάνουν το 85%-90%. Γι’ αυτό καλούμε και τους μαθητές να συμμετέχουν σ’ αυτήν τη διαδικασία. Όσο πιο πολλοί έχουν εμβολιαστεί, τόσο μικραίνει ο κίνδυνος της μετάδοσης. Μεταδίδεται και στους εμβολιασμένους αλλά θα την περνάνε σαν μια γρίπη ή ένα κρυολόγημα. Αντίθετα, μπορεί να καταστεί δύσκολη η θεραπεία με τα γνωστά αποτελέσματα. Γι’ αυτό καλούμε για εμβολιασμό. Όσο πιο μεγάλο είναι το εύρος των εμβολιασμένων τόσο μικραίνει η πιθανότητα να υπάρχει ο ιός και να μεταδίδεται.

Το πρόβλημά μας είναι ότι έχουμε πεπερασμένο αριθμό κλινών. Η οικονομία κλείνει όταν γεμίσουν οι κλίνες ΜΕΘ. Η σχολική κοινότητα έχει δείξει ότι τηρεί τα μέτρα και γι’ αυτό η διασπορά ήταν μικρότερη του 1%».

Προηγούμενο άρθροΤα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή δηλώνει ο Ξενοφών Κροκίδης
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Θάσου για τον απρόσμενο θάνατο της Μαρίας Φραντζεσκάκη