Στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας επικρατεί μία ανησυχία στους μαθητές σε ότι αφορά τις συμπτύξεις τμημάτων. Ο Διευθυντής της κ. Απόστολος Βαγενάς έχει συγκεντρώσει τις προτάσεις των μαθητών και θα τις μεταφέρει στο Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχει μια ανησυχία αλλά είναι κάτι που όπως έχω εξηγήσει και στους μαθητές, προβλέπεται από το Νόμο. Πήρα από ένα σχολείο τα αιτήματά τους, μια εμπεριστατωμένη ανάλυση, για να τα προωθήσω στο Υπουργείο Παιδείας. Κάτι που θα το κάνω.

Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία των μαθητών αλλά δεν είναι μόνο ένα σχολείο, υπάρχουν αρκετά με 26-27 μαθητές στα τμήματα. Προβλέπεται μέχρι 27 και μπορεί δυνητικά να αυξηθούν 10% αν υπάρχει χώρος και ανάγκη. Κάτι που δεν το κάνουμε γιατί εκεί είναι η διακριτική μας ευχέρεια.

Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει πάντα να τηρούμε τα μέτρα και να φροντίζουμε τον εαυτό μας, δηλαδή να εμβολιαστούμε και να μειωθούν οι πιθανότητες να νοσήσουμε. Αυτό έχει να κάνει με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αλλά και με τους γονείς, φίλους, του καθενός από μας. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή που διανύουμε. Δυστυχώς υπάρχει αυτή η κατάσταση αλλά ευτυχώς έχει βρεθεί το εμβόλιο. Το 90% των εκπαιδευτικών είναι εμβολιασμένοι αλλά δεν ισχύει αυτό για την υπόλοιπη κοινωνία. Χάνουμε 30 άτομα την εβδομάδα, φεύγει ένα μικρό χωριό κάθε μήνα. Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική αυτών που δεν εμβολιάζονται. Είναι κρίμα. Είναι δικαίωμα του καθενός να μην εμβολιαστεί αλλά αυτό έχει αντίκτυπο στην κοινωνία. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω σε όλους».

ΠΡΟΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗ

Όσον αφορά τα τμήματα «υπάρχει αυτή η κατάσταση και δεν είναι μόνο σε ένα σχολείο. Είδα μια ευαισθησία από πολλούς για ένα συγκεκριμένο σχολείο, υπάρχουν και σε άλλα και δεν προβαίνουν σε ακραίες ενέργειες. Θέλω να πιστεύω ότι η κατάσταση είναι προς εκτόνωση. Τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία, μάσκες, αποστάσεις καθαριότητα, απολυμάνσεις κλπ. Αυτό είναι το ζήτημα. Από ‘κει και πέρα να προσέχουμε για να μην μας καταστρέψει τη ζωή ο ιός».

Προηγούμενο άρθροΑπό τη 1 έως τις 15 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά της Καβάλας
Επόμενο άρθροΚαλώδιο έπεσε στη μέση του δρόμου στην οδό 7ης Μεραρχίας