Απόλυτα επιτυχημένο χαρακτήρισε το Συνέδριο της ΝΔ ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής. Κατ’ αρχήν καταδίκασε την βομβιστική επίθεση που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ χαρακτηρίζοντας την ως «άνανδρη ενέργεια». Πρόσθεσε ότι «μόνο αν τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά. Είναι δειλοί και φοβούνται. Πρέπει να τους φοβερίσουμε. Εμείς δεν θα φοβηθούμε».

Για το Συνέδριο είπε ότι «νομίζω ότι στην πρώτη σειρά όρθιοι να χειροκροτούν Σαμαράς, Μεϊμαράκης, Καραμανλής, τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, τα λέει όλα.  Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα πρόβλημα συνοχής. Όλοι είναι δίπλα στρατευμένοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη προχωράμε, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή. Και η αλλαγή μπορεί να γίνει μόνο με μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έχει και τον αρχηγό και εκείνα τα στελέχη που μπορούν να βοηθήσουν ώστε η Ελλάδα να βρει και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης. Αυτά τα πράγματα βγήκαν από το Συνέδριο. Ενότητα, μεμψιμοιρία τέλος, εσωστρέφεια τέλος κι όλοι μαζί ειλικρινά δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώνει κάθε μέρα. Να συγχαρούμε και τον κ. Πασχαλίδη που εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας».

Για την ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων βουλευτών που ακούστηκε ότι θα γίνει τον Ιανουάριο, είπε ότι «ίσως κάποιες υποψηφιότητες θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια».

ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι «η μέρα της κρίσεως του κ. Τσίπρα πλησιάζει. Κι αυτή είναι η μέρα που θα τολμήσει να φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή. Πιστεύω ότι αυτή η μέρα θα είναι πολύ δύσκολη και νομίζω ότι θα σημάνει και τη μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι εκεί θα πρέπει να απαντήσει για ποιον λόγο δίνει μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα. Διότι τα υπόλοιπα είναι αστεία. Γιατί αν πιστεύει κάποιος ότι μέσα σε 6 μήνες θα υπάρχει κάποιος με πρώτον τον Ζάεφ, που θα λένε την περιοχή αυτή Βόρεια Μακεδονία, τουλάχιστον λέει ψέματα, για να μην χρησιμοποιήσω βαριές εκφράσεις. Μακεδονία θα τη λένε, Μακεδόνες θα τους λένε και εμείς θα να ψάχνουμε να βρούμε αν υπάρχει Μακεδονικός Χαλβάς από τη Θεσσαλονίκη ή από τα Σκόπια. Αυτά πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι Έλληνες. Γιατί η Μακεδονία δεν είναι η μόνη περιοχή που κατοικείται από Έλληνες. Η Ελλάδα κατοικείται από πολλούς Μακεδόνες Έλληνες. Άρα όλοι πρέπει να ξεσηκωθούμε εκείνη τη μέρα. Εγώ λέω την ημέρα που θα ψηφίζεται στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αν δεν υπάρχει ένα εκατομμύριο Έλληνες έξω –ειρηνικά εννοείται- για κάθε βουλευτή που θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας, ειδικά Μακεδόνας, να ξέρει ότι ξανά δεν θα βρει την ψήφο του –να το πω πιο απλά, δεν θα μπορεί να πάει στην Καβάλα. Όχι ότι θα πρέπει να τον κάνουν κάτι, δεν μιλάω για πράξεις βίας. Μιλάω μεταφορικά και πολιτικά. Να το ξέρουν στην Καβάλα ο κ. Εμμανουηλίδης, ο κ. Παπαφιλίππου και ο κ. Μορφίδης ότι αν ψηφίσουν δεν μπορούν να έρθουν στην Καβάλα. Και μιλάω πάντα πολιτικά να μην έρθουν, όχι ως φυσική παρουσία. Τι θα μας εξηγήσουν; Το συμφέρον της πατρίδας; Να λέγονται αυτοί Μακεδόνες και αυτή η περιοχή Μακεδονία; Ή ότι αυτά που λέω τώρα ότι είναι εθνικισμός; Υπάρχει τεράστια διαφορά του πατριώτη. Είμαστε πατριώτες αλλά δεν είμαστε πατριδοκάπηλοι».

Προηγούμενο άρθροΝέες πληροφορίες για το έργο κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου
Επόμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης – Πότε θα δοθεί και ποιοι είναι οι δικαιούχοι