Μια πολυσέλιδη έκθεση την οποία απέστειλε στους δημοτικούς συμβούλους ήταν η πρώτη απολογιστική κατάθεση του νέου θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης από τον νομικό Αθανάσιο Αθανασίου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν περίμενε ότι η θεσμική του παρουσία θα είχε τέτοια αποδοχή μια και εκατοντάδες δημότες του τηλεφωνούν για να ζητήσουν την συνδρομή του.

Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι ξεκινώντας την διαδρομή του ο θεσμός δεν είχε την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, γραφεία, γραμματεία κ.λ.π. ενώ ο ίδιος κάνει ότι μπορεί για να είναι χρήσιμος.

Ο κύριος Αθανασίου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του θεσμού και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να ρίξουν μια ματιά σε δυνατότητες που δίνουν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί στον Συμπαραστάτη που η παρουσία του είναι θεμελιώδης.

Παράλληλα τόνισε ότι στην χώρα μας ο θεσμός έχει τις ατέλειές του και την χαλαρή του αποδοχή, αλλά είναι μια αρχή και αυτό είναι το σημαντικό.

Τόνισε ακόμη ότι το γραφείο του δεν μπορεί να είναι μακριά από το δημαρχιακό μέγαρο, ενώ σήμερα στεγάζεται στο πρώην Λαογραφικό Μουσείο στην οδό Φιλίππου, χωρίς θέρμανση και πρόσβαση ΑμεΑ, ενώ υπάρχει υπόσχεση ότι τελικά αναμένεται να στεγαστεί στο κίτρινο κτήριο (που στεγάζονταν η Τεχνική Υπηρεσία), εφόσον αδειάσουν κάποια γραφεία.

Το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε στη τρέχουσα χρονιά, είπε ο Αθανάσιος Αθανασίου, ήταν την Πρωτοχρονιά του 2021 και την ίδια ημέρα δέχθηκε και το πρώτο e-mail.

Ζήτησε ακόμη η ιστοσελίδα να είναι εύκολη στην πρόσβαση ώστε οι δημότες να έχουν καλύτερη επαφή και ανέφερε ότι η εκτροπή που ζήτησε στο προσωπικό του τηλέφωνο απλοποίησε την επαφή μεταξύ δημότη και συμπαραστάτη.

Το ευχάριστο είναι ότι πολλές «προσφυγές» δημοτών μεταβιβάστηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και πολλά αιτήματα βρήκαν εύκολη και γρήγορη επίλυση.

Η εργασία αυτή σε νούμερα ήταν πλούσια και αποτυπώνονται στην έκθεση του απολογισμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροEurovision 2021: Τα τρία φαβορί που υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις
Επόμενο άρθρο«Ανάμνηση» το Πάσχα στο χώριο – Ανάσταση στις 21:00 και Επιτάφιος στο προαύλιο των ναών