Διαβεβαιώσεις ότι το μπάχαλο που επικρατούσε εδώ και χρόνια στις επιτροπές της Βουλής, σχετικά με το θέμα των ελέγχων του «πόθεν έσχες» θα πάρει τέλος μια και καλή με το νέο νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, έδωσε με δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης.
Τόνισε ότι από την τσιμπίδα του νόμου δεν θα εξαιρεθεί κανείς καθώς ο έλεγχος θα αφορά πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές αλλά και αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Επίσης αλλάζει η σύνθεση της υπάρχουσας επιτροπής ενώ συμπλήρωσε πως θα επιβάλλεται πρόστιμο για καθυστέρηση κατάθεσης πόθεν έσχες ενώ για την μη υποβολή του απευθείας αναλαμβάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Υπογράμμισε ότι από τις δύο λίστες, Μπόργιανς και Λαγκάρντ, βεβαιώθηκαν 170 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να είναι σε θέση να απαντήσει πόσα εξ αυτών μπήκαν στα ταμεία του κράτους ενώ τοποθετήθηκε και για τα περιβόητα «Panama Papers», στα οποία εμπλέκονται ονόματα Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών. Μεταξύ άλλων υπάρχει συνεργασία με εισαγγελείς αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος για τη διασταύρωση στοιχείων και κινήσεις λογαριασμών στο εξωτερικό υποσχόμενος πως μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουμε μία νέα πραγματικότητα στον τομέα των δημοσίων ελέγχων.

«Επιθυμούμε να φέρουμε την αποκατάσταση της αίσθησης του δικαίου, όπου όλοι οι αιρετοί θα λογοδοτούν, ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλαμβάνουν», ενώ συμπλήρωσε ότι πλέον θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, ακόμη και σε αυτούς που καθυστερημένα θα υποβάλλουν τη δήλωση «πόθεν έσχες».

Xαρακτήρισε αθλιότητα στην οποία θα μπει τέλος αναφερόμενος στην χρηματοδότηση των κομμάτων και ιδίως στον τραπεζικό τους δανεισμό.

Προηγούμενο άρθροΣταμάτησαν την απεργία πείνας οι πρόσφυγες στην ΒΙ.ΠΕ Δράμας
Επόμενο άρθροΔιαμαρτυρία εκπαιδευτικών στην Αλεξανδρούπολη-video