Ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση για την Καβάλα και ο Αύγουστος είναι κρατημένος από τουρίστες. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης δήλωσε πως ευτυχώς ο Ιούλιος ήταν πολύ καλός τουριστικά.

Ο κ. Μιτζάλης σημείωσε ότι “Είναι γεγονός ότι η τουριστική κίνηση είναι καλή προς το παρόν. Είχαμε έναν καλό Ιούλιο και έναν καλό Αύγουστο όπως βλέπουμε από τις κρατήσεις των 3 πρώτων εβδομάδων του μήνα

Μετά τις 22 Αυγούστου περιμένουμε και πάλι κίνηση αν και ακόμη δεν έχει φανεί αυτό στις κρατήσεις. Ελπίζουμε όμως να πάμε καλά και να έχουμε το καλύτερο δυνατό και για τις επόμενες ημέρες.

Εμείς κάνουμε τα σχέδια μας αν και η χρονιά που μας διανύουμε όπως και η προηγούμενη άλλωστε δεν μας επιτρέπει για μακροχρόνιο σχεδιασμό, Πάμε εβδομάδα εβδομάδα και είναι μια τουριστική σεζόν της οποίας προς το παρόν μια και βλέπετε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, το μέλλον καθορίζεται από την πανδημία.

Ανάλογα με την εβδομάδα και ανάλογα με τα μέτρα από κάθε χώρα αναπροσαρμόζεται η κατάσταση. Για παράδειγμα την Πέμπτη ήταν ένα καλό νέο το ότι επιτρέπονται κάθε εβδομάδα 1500 Τούρκοι να έρχονται στην χώρα μας από τους συνοριακούς σταθμούς.

Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη. Αλλά όπως βλέπετε κάθε εβδομάδα έχουμε και κάτι άλλο. Γι αυτό και δεν ξέρουμε τον σχεδιασμό ….Ο Ιούλιος κινήθηκε πάνω από τον σχεδιασμό που είχαμε προβλέψει και θεωρώ ότι και ο Αύγουστος θα είναι καλός για τις 3 πρώτες εβδομάδες τουλάχιστον. Ο ορίζοντας μας λοιπόν είναι ως εκεί”.

ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ

Αναφορικά τέλος με τις εθνικότητες των τουριστών τόνισε ότι “Στην πλειοψηφία έχουμε Έλληνες και Βαλκάνιους. Οι τελευταίοι είναι περισσότεροι Ρουμάνοι και μετά Βούλγαροι και Σέρβοι. Έχουμε βέβαια και κόσμο από την κεντρική Ευρώπη, μια και έχουμε αρκετούς Γερμανούς, και επίσης έχουμε στα ξενοδοχεία της πόλης πολλούς διερχόμενους που μένουν για 1 – 2 ημέρες, έχουμε πολλές άλλες εθνικότητες αλλά μοιρασμένες.

Τα ξενοδοχεία μας πλέον είχαν να αντιμετωπίσουν θέμα με το προσωπικό. Είναι ένα πανελλαδικό και παγκόσμιο θα έλεγα πρόβλημα. Ο τουρισμός έπαθε μεγάλη βλάβη από την πανδημία και πολύς κόσμος έφυγε και ελπίζω να επανέλθει.

Απλά η επανεκίννηση του τουρισμού ελπίζω να φέρει τις ισορροπίες . Πιστεύω του χρόνου που θα υπάρχει πραγματική ανάκαμψη θα δούμε και την επιστροφή των εργαζομένων στον κλάδο. Αυτό βέβαια γίνεται σιγά σιγά και τον Αύγουστο βλέπουμε εποχικούς υπαλλήλους ενώ γενικά την εποχικότητα δεν μπορούμε εύκολα να καλύψουμε”.

Προηγούμενο άρθροΔιενέργεια δωρεάν rapid test στο φουαγιέ του αμφιθέατρου της ΠΕ Καβάλας
Επόμενο άρθροΧρήστος Πριονίδης: Αγκάθι τα διόδια στον Άγιο Ανδρέα