Με εντάσεις κύλησε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, του οποίου η παράταξη αποχώρησε ενώ ο ίδιος παρέμεινε, σημείωσε πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με το 3ο θέμα ημερήσιας διάταξης και αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο. Το θέμα αφορούσε τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι και το αν θα γίνει η πρόσληψη τους μέσω το προγράμματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε αρχικά ότι “Η συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε μια ένταση μια και όλες οι παρατάξεις ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία και το πολύ σημαντικό θέμα των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ήταν αυτό που έφερε την αναστάτωση.

Μιλάμε για 14 γυναίκες που εργάζονται σε αυτό το πρόγραμμα και με βάση τις αποφάσεις του Δικαστηρίου θα έπρεπε να εφαρμοσθεί η απόφαση του δικαστηρίου και οι κοπέλες αυτές θα έπρεπε επίσης να προσληφθούν στο νομικό πρόσωπο.

Υπήρξε λοιπόν η άποψη του Δημάρχου που μιλούσε για πρόσληψη στο πρόγραμμα αλλά αυτό δημιουργεί μια μη μονιμότητα μια και σε περίπτωση που καταργηθεί το πρόγραμμα οι εργαζόμενες αυτές μένουν μετέωρες.

Αν όμως είναι στο Νομικό Πρόσωπο και προσληφθούν στην «Αλληλεγγύη» τότε μπορούν να προσληφθούν σε οποιοδήποτε πρόσωπο.

Βέβαια το αιτιολογικό του Δημάρχου ότι προσπαθεί να κάνει οικονομία στο Δήμο Καβάλας είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφασή του».

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Και πρόσθεσε πως «Έτσι εμείς ζητήσαμε την ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να ξέρουμε ποιοι ακόμη και από τους δικούς του συμβούλου συμφωνούν με αυτή την άποψη και ποιοι όχι.

Προφανώς για να μην εκτεθεί μια και δεν θα ψήφιζαν οι δικοί του σύμβουλοι όλοι επί της πρότασης του, πίεσε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πεφάνη και ζήτησε να μην γίνει ονομαστική ψηφοφορία και εκτεθεί και η παράταξη της συμπολίτευσης.

Και ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Πεφάνης ήταν αμετάκλητος και ζήτησε να μην γίνει η ονομαστική ψηφοφορία αν και αυτό ήταν νόμιμο μια και το ζήτησαν όλοι οι φορείς”.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Όπως ο ίδιος εξιστόρησε αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι σύμβουλοι και αποφασίσθηκε η αποχώρηση ως μόνη λύση διαμαρτυρίας όπως φάνηκε.

“Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με τους εναπομείναντες τους συμβούλους της συμπολίτευσης και μερικούς ακόμη που μέσα στο Δ.Σ. αν και είναι από άλλες παρατάξεις είναι μια συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση.

Θεωρώ ότι συνεχίζουν οι γυναίκες αυτές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να βρίσκονται σε ομηρία και έπρεπε να δοθεί μια λύση για να εξασφαλισθούν και ψυχολογικά και οικονομικά. Μια δαπάνη 100 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο την οποία επικαλείται ο Δήμαρχος για να δικαιολογήσει τις πράξεις του, νομίζω ότι είναι μια απλή δικαιολογία που δεν στέκει.

Φανταστείτε ότι πέρσι έφυγαν με την κινητικότητα 17 άτομα. Φέτος θα φύγουν 28 άτομα. Αν ισοψηφίσεις τις αμοιβές με τα άτομα που φεύγουν θα δούμε ότι υπάρχει και κέρδος όσον αφορά τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων του Δήμου Καβάλας .

Άλλα και λογιστικά αυτό να μην το λάβεις υπόψιν το ότι θα μπορούσαν 14 πολίτες να μονιμοποιηθούν στο Δήμο Καβάλας και να χρησιμοποιηθούν σε κάθε δράση του Δήμου Καβάλας μελλοντικά αυτό τα λέει όλα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εκτιμά ότι έπρεπε να προσληφθούν τα άτομα αυτά και για ηθικούς λόγους μια και υπάρχει ήδη νόμιμη δικαστική απόφαση,

“Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν θέλησε να το κάνει, εμείς το καταψηφίσαμε και θα δούμε πώς θα πορευθούμε από εδώ και στο εξής. Πάντως ήταν μια ευκαιρία να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικές του Δήμου Καβάλας εν καιρώ και σε κάθε περίπτωση” συμπλήρωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΓαλάζια σημαία στην παραλία Περιγιαλίου
Επόμενο άρθροΤηλεφωνική απάτη για απόσπαση χρημάτων επιχειρήθηκε σε βάρος του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, Θεόδωρου Χατζηχρήστου