tsakirhs

Κάθετα αντίθετος παρουσιάστηκε με τη συμφωνία των πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων για το ονοματολογικό της γείτονας χώρας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Καβάλας κ. Γιώργος Τσακίρης.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «προσωπικά δεν περίμενα να ολοκληρωθούν αυτές οι διαπραγματεύσεις λόγω της αδιαλλαξίας των βορείων γειτόνων μας. Έχω δηλώσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι προσωπικά δεν έχω θέση σε έναν πολιτικό σχηματισμό ο οποίος θα συνεχίσει να στηρίζει μία κυβέρνηση η οποία έχει δεχθεί και έχει υπογράψει μια συμφωνία που είναι αντίθετη με τις βασικές αρχές και αξίες του κινήματος όπως αυτή η οποία έλεγε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε ονομασίες στο γειτονικό κράτος που να περιλαμβάνει τη λέξη, τον όρο, «Μακεδονία». Κατά συνέπεια ξημέρωσε σήμερα (σ.σ. χθες) μία –προσωπικά το λέω- άσχημη μέρα για την Ελλάδα, μία άσχημη μέρα για τον ελληνισμό. Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και πάντα σας τονίζω ότι είναι μία καθαρά προσωπική μου άποψη. Τελευταία μου ελπίδα, πλέον, είναι η κίνηση κάποιων διαδικασιών οι οποίες θα ξεκινήσουν σήμερα ούτως ώστε να συγκληθούν κάποια κομματικά όργανα σε κεντρικό επίπεδο, με σκοπό την αλλαγή της στάσης του κινήματος στο συγκεκριμένο ζήτημα έτσι όπως, τουλάχιστον, αυτή εκφράστηκε χθες (την Τρίτη) στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του κινήματος ο κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος είπε ότι θα ακολουθηθεί μία διαδικασία αρκετά μακροχρόνια για να έρθει αυτό το ζήτημα στη Βουλή και όταν και αν έρθει -γιατί η ελπίδα του κ. Καμμένου είναι ότι δεν θα περάσει αυτή η συμφωνία από την σκοπιανή Βουλή ή από το σκοπιανό δημοψήφισμα- οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα το ψηφίσουν. Όπως καταλαβένετε, προσωπικά αυτή η θέση δεν με ικανοποιεί καθόλου διότι μέχρι να έρθει στην ελληνική Βουλή μπορεί να περάσει ένα χρονικό διάστημα πάνω από 6 μήνες ίσως και ένας χρόνος, και σ’ αυτό το χρονικό διάστημα εμείς ως κίνημα, ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει αποδεχθεί και έχει υπογράψει μέσω του υπουργού Εξωτερικών αυτήν τη συμφωνία. Για μένα είναι, πραγματικά, μία πάρα πολύ άσχημη μέρα και η τελευταία μου ελπίδα είναι η άμεση σύγκλιση κάποιων κομματικών οργάνων, του Εθνικού Συμβουλίου για την ακρίβεια, το οποίο ελπίζω να συγκληθεί άμεσα και λάβει κάποιες αποφάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν τα πράγματα προς μία άλλη κατεύθυνση».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Για το ότι ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι ΑΝΕΛ να αναγνωρίσουν αυτήν τη διαδικασία όταν θα υπάρχει μέσα το όνομα «Μακεδονία», είπε ότι «αυτό είναι σωστό, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουν να στηρίζουν μία κυβέρνηση, είναι μέλος μίας κυβέρνησης η οποία συμπτύχθηκε για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς. Για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, παράγοντες οι οποίοι οδήγησαν στο μνημόνιο. Σε καμία περίπτωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν συνέπραξαν με το ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσουν τη σημερινή κυβέρνηση για να λυθεί το ονοματολογικό των Σκοπίων με τρόπο, μάλιστα, κάθετα αντίθετο με τις αρχές και αξίες του κινήματος. Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν μπορώ να το χωνέψω, πώς είναι δυνατόν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να συνεχίζουν να είναι μέλος μίας τέτοιας κυβέρνησης όταν αυτή έχει καταπατήσει μία όχι απλά κόκκινη γραμμή, μία εθνική θέση της Ελλάδας από το 1992».

Για το αν περάσει αυτή η συμφωνία από τη Βουλή, είπε ότι «από τη σημερινή Βουλή δεν έχω καμία αμφιβολία. Ακόμη και χωρίς τις ψήφους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θα περάσει».

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΤΑΔ υπεύθυνη για τις κατασχέσεις στην ακτή Καλαμίτσα
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε η σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το έργο της ύδρευσης και άρδευσης των Φιλίππων από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας