Στο ραδιόφωνο του Loby 101.8 μίλησε το πρωί της Τρίτης (30.6) ο αντιπεριφερειάρχης αλιευτικής πολιτικής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Ανδρέας Καραγιώργης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίσκεψη της υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Φωτεινής Αραμπατζή, για τα όσα γράφτηκαν, καθώς και για την στρατηγική και τις προτεραιότητες του.

Ο κ. Καραγιώργης χαρακτήρισε “φαιδρότητες” τα όσα γράφονται χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση. “Θα ήταν καλό να ψάξουν τους λόγους για τους οποίους η κ. Αραμπατζή δεν συναντήθηκε μαζί μου. Η κ. Αραμπατζή ήρθε σε μία συγκεκριμένη επίσκεψη μόνο στο ΙΝΑΛΕ για να μπορέσει να δει και να συζητήσει με τον κ. Κουτράκη, ένα πρόγραμμα που τρέχει το υπουργείο. Έγινε και μία ξενάγηση στον χώρο και ενημερώθηκε και ο κ. Μέτιος τηλεφωνικά για τα όποια προβλήματα, όπως τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον τρόπο που αυτές πρέπει να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα για να μπορέσουν να διορθωθούν. Η συμφωνία μας είναι σε μία επόμενη στιγμή που θα έχει τον χρόνο να μπορέσουμε να τη συναντήσουμε ώστε να δούμε όλα εκείνα τα θέματα που άπτονται του δικού της υπουργείου”.

Για τα ζητήματα της αλιείας ο κ. Καραγιώργης σημείωσε ότι αυτό το κομμάτι δεν δουλεύτηκε ποτέ: “Η Περιφέρεια μας παρέχει το 26.7% του αλιευτικού προϊόντος συνολικά στην Ελλάδα και δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι κανείς δεν μπήκε στην διαδικασία να ενδιαφερθεί και να σκεφτεί ότι μπορεί να είναι ένας πλούτος αναξιοποίητος για την περιοχή μας”.

“Στην πολιτική κάποιοι δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να προβάλλουν τις δημόσιες επαφές μέσω μιας φωτογραφίες”, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Καραγιώργης συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης Νέστου και Βιστωνίδας κ. Γκαϊταζή. “Υπάρχουν πολλά θέματα με τις λιμνοθάλασσες, με τα προγράμματα που τρέχουν, τα τεχνικά έργα που πρέπει να γίνουν και τις περιβαλλοντολογικές μελέτες και τον τρόπο που θέλει ο φορέας να γνωμοδοτήσει. Η στρατηγική μου είναι να κάνουμε δουλειά και όταν αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα εκεί θα βρεθείτε με δεδομένα και εκεί θα είναι η αποτίμηση ενός αντιπεριφερειάρχη ή όχι”.

Ακόμα, τις προηγούμενες ημέρες είχε συνάντηση και με τους ανθρώπους της Ιχθυόσκαλας Καβάλας όπου τέθηκαν ζητήματα και προτεραιότητες.

Ακούστε όσα δήλωσε στο Lobby 101.8 ο Ανδρέας Καραγιώργης από το 1.03.55

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/192552242173183/?t=3790

Προηγούμενο άρθροΤα μηνύματα του Yπουργείου Ενέργειας για την ενίσχυση ρευστότητας του Πρίνου | Συνεχίζεται ο έλεγχος των επιπτώσεων από την πανδημία
Επόμενο άρθροΒγήκαν αρνητικά όλα τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν στη Θάσο από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ