Πολύ καλή είναι η εμπορική κίνηση στην Καβάλα. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης σε δηλώσεις του έδωσε την εικόνα της αγοράς.

Όπως τόνισε αρχικά “Καλοκαίρι 2021 στην περιοχή. Πολύς κόσμος, γεμάτη η Θάσος, ουρές στα φέρυ ενώ η αγορά της Καβάλας είχε μεγάλη επισκεψημότητα. Το βλέπαμε και από Έλληνες τουρίστες αλλά και από ξένους και κυρίως τα απογεύματα στην αγορά μας είχαμε μεγάλη κίνηση.

Μας προτίμησαν και οι Βαλκάνιοι ενώ με τα τεστ κορωνοϊού και τον εμβολιασμό μόλις είδαμε τουρίστες είδαμε και κόσμο στα μαγαζιά μας. Οι εκπτώσεις παίζουν τον ρόλο τους βέβαια. Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού αλλά στις 31 Αυγούστου που είναι η τελευταία ημέρα θα πρέπει να δει μια κίνηση αυξημένη στο σύνολο της η αγορά της Καβάλας.

Ο καταναλωτής πρέπει να σπεύσει και να κάνει τις σωστές αγορές ενώ πήγαμε καλά έως τώρα. Θα γίνει αποτίμηση στο τέλος Αυγούστου αλλά γενικά πάμε καλά και πάντα σε σχέση με το 2020. Με το 2019 έχουμε ακόμη απόσταση».

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Βέβαια τα κρούσματα αυξάνουν, είμαστε μπροστά στην Περιφέρεια και αυτός είναι ένας λόγος που μας προβλημάτισε για τη Λευκή Νύχτα. Είδαμε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να γίνει αυτή η κίνηση τώρα μια και τα κρούσματα είναι πολλά.

Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θέματα στην περιοχή. Άρα πάμε σε νέα ημερομηνία και πάμε αρχές Νοεμβρίου. Αν όμως δεν γίνεται θα δούμε. Απλά δεν είναι καλά τα πράγματα. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, αλλά δυστυχώς η αφετηρία που είχαμε από μια συγκεκριμένη δομή μας έκανε μεγάλο κακό. Ας ελπίσουμε σε εκτόνωση. Εμείς θέλουμε μια αληθινή Λευκή Νύχτα. Είδαμε μια προσπάθεια της Αλεξανδρούπολης με την Λευκή Νύχτα που διοργάνωσε που δεν στέφθηκε όπως λένε τα εκεί ΜΜΕ με επιτυχία. Γιορτή χωρίς εκδηλώσεις δεν φέρνει κόσμο. Ας περιμένουμε όμως, ο Σεπτέμβριος είναι καταλυτικός μήνας και θα δούμε πως θα πορευθούμε. Θέλουμε να γίνει κάτι που θα το χαρούν άπαντες».

ΠΕΡΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι σε ό,τι αφορά το δημαρχιακό στόχο για τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη, σχολίασε ότι “έχει κλείσει τον κύκλο του στον Εμπορικό Σύλλογο. Χειρίσθηκε πολύ καλά την πανδημία, θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και αυτό είναι θεμιτό. Δεν είναι κακό. Αυτή η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου έχει 1.5 έτος ακόμη και τότε θα δούμε ποιος θα διαδεχθεί τον Βασίλη”.

Προηγούμενο άρθροΜαστοράκης Αντώνης: Δεν υπάρχουν υπάλληλοι στην Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για να εκδώσουν τις άδειες οδήγησης
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακή η τουριστική κίνηση στη Θάσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάρκο Δέμπα