Αμερικανικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης υπογράμμισε ότι η ΡΑΕ τους παραχώρησε για 30 χρόνια το πεδίο και ήδη έχει εγκριθεί και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Ήδη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από αμερικανική εταιρεία για μία γεωθερμική καλλιέργεια.

Ο κ. Μποσμπότης δήλωσε ότι «για το γεωθερμικό πεδίο του Ακροποτάμου που είναι χαρακτηρισμένο και με μεγάλη δυνατότητα παροχής γεωθερμικού ρευστού που μπορεί να ζεστάνει νερό, δείξαμε το ενδιαφέρον μας σαν δήμος Παγγαίου. Υποβάλλαμε μία πρόταση πριν 3 χρόνια στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να το εκμεταλλευτούμε για 30 χρόνια. Υποβάλλαμε την πρόταση περιβαλλοντικών όρων για το τι θα κάνουμε.

Προχθές είχαμε την έγκρισή τους για τη γεώτρηση, εξόρυξη και μεταφορά του γεωθερμικού ρευστού. Θα βγει, θα πάει σε δεξαμενές, θα ζεστάνει το νερό κι αυτό το νερό να φτάσει στους οικισμούς της περιοχής, από Κάρυανη μέχρι την παραλία Οφρυνίου, για την λεγόμενη τηλεθέρμανση. Αυτό το υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καλλιέργειες θερμοκηπίου, υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτό.

Ένα από αυτό το ενδιαφέρον είναι από αμερικάνικες εταιρείες για τη δημιουργία φυτωρίων φαρμακευτικής κάνναβης. Είναι μια πρωτοποριακή επένδυση. Όλα είναι στο τραπέζι. Το βασικό είναι ότι πετύχαμε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Περιμένουμε προκηρύξεις ούτως ώστε να μπορέσει να ενταχθεί η επένδυση σε κάποιο έργο και να δημιουργηθούν τα δίκτυα που θα έχουν κόστος πιθανόν 18 εκ ευρώ. Σιγά- σιγά το νερό μπαίνει στο αυλάκι και θα είναι μια αναπτυξιακή προοπτική για τον δήμο Παγγαίου, με πολλές θέσεις εργασίας. Στο έργο αυτό ποντάρει πολύ ο δήμαρχος Παγγαίου κι όλοι εμείς, ότι θα αλλάξει την αναπτυξιακή τροχιά του δήμου».

ΕΡΓΑ

Σε ό,τι αφορά τα έργα που γίνονται στο Δήμο Παγγαίου  είπε ότι «ως συνήθως τα δημόσια έργα γίνονται το καλοκαίρι. Στην Ελευθερούπολη εκτελούνται έργα ύψους 3 εκ ευρώ. Η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού μεγάρου Ελευθερούπολης κόστος 1,5 εκ ευρώ, η επίστρωση με ταρτάν 8 διαδρόμων του γηπέδου και η δημιουργία προπονητηρίου ρίψεων με κόστος 600 χιλιάδων ευρώ, η ανάπλαση της κεντρικής οδού της πόλης με υπογειοποίηση καλωδίων, αλλαγές πεζοδρομίων, φύτευση δέντρων με κόστος 300 χιλιάδες ευρώ καθώς επίσης η αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου με κόστος 300 χιλιάδες ευρώ.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου Παγγαίου αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένας οργασμός έργων. Όπως οι 4 ράμπες για πρόσβαση των ανθρώπων στη θάλασσα, σε Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμο, Αμμολόφους και Οφρύνιο».

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκαν οι θερινές εκπτώσεις στην Καβάλα, με μειωμένη κίνηση κατά 40%-50%
Επόμενο άρθροΚατασκευή Πεζοδρομίων στην Ορεστιάδα προϋπολογισμού 928.000,00 €