Χειμερινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην περιοχή μας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές.

Από άποψη φαινομένων το ξημέρωμα-πρωινές ώρες αναμένεται ένα πέρασμα βροχοπτώσεων ασθενούς-μέτριας έντασης από τα δυτικά του νομού. Εν συνεχεία ο καιρός θα παρουσιάσει σύντομη μικρή βελτίωση μιας και μετά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα έχουμε νέο γύρο βροχών ασθενούς-μέτριας έντασης.

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι περίπου μετά τα μεσάνυχτα μιας και μετά από τα βορειανατολικά προς τα νοτιοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Έτσι, μέχρι το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του νομού
.
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο τελείωμα των φαινομένων πρόσκαιρα μέχρι και τα 700-800μ. (τοπικά χαμηλότερα). Στον δευτέρο γύρο φαινομένων οι χιονοπτώσεις θα είναι από την αρχή των φαινομένων σε αυτά τα υψόμετρα γύρω στα 800μ. (κι όχι μόνο στο τελείωμα τους όπως το πρωί) ενώ στο τελείωμα τους γύρω στα μεσάνυχτα προς την Τρίτη πρόσκαιρα ίσως χιονίσει μέχρι και τα 550-700μ (τοπικά χαμηλότερα).
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βορειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.
Kavala Post proininews.gr – Πρωινή Εφημερίδα KavalaNews.GR KavalaWebNews.GR kavalapoint.gr Center TV ENA Channel Citypedia.gr – Kavala

Προηγούμενο άρθροΜερομήνια: Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Επόμενο άρθροΦιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση των παιδιών της δομής προσφύγων και της Ακαδημίας του ΑΟΚ