Στο σημείο μηδέν βρίσκεται η πανδημίας καθώς δεν μειώνονται τα κρούσματα κουρωνοϊού. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξης Πολίτης υπογράμμισε ότι ο κορωνοϊός διαρκώς τους εκπλήσσει αρνητικά και επιβάλλεται να εμβολιαστούν άπαντες. .

Όπως ανέφερε αρχικά “Πράγματι έχουμε πει ότι η πορεία της πανδημίας θα θυμίζει ενίοτε το γεφύρι της Άρτας…. Κάποιες φορές πάμε καλά, κάποιες το γεφύρι γκρεμίζεται….. Έχουμε πει λοιπόν πολλές φορές ότι ο ιός είναι ένας έξυπνος αντίπαλος και εδώ και μια διετία περίπου συνεχώς μας εκπλήσσει και συνήθως το κάνει δυσάρεστα.

Τα καλά νέα είναι όμως ότι σίγουρα ο φετινός χειμώνας δεν θα θυμίσει σε καμία περίπτωση τον άσχημο ορυμαγδό γεγονότων που ζήσαμε πέρσι τον χειμώνα.

Έχουμε τα εμβόλια, βέβαια δεν χτίσαμε τοίχος ανοσίας αλλά σκεφτείτε πώς ήταν πέρσι, όταν είχαμε ένα κενό και το άγνωστο εμπρός μας. Έχουμε πλέον ένα 65% όσων έχουν εμβολιασθεί, έχουμε ένα ποσοστό αυτών που νόσησαν και απέκτησαν τελικά φυσική ανοσία.

Βέβαια όλα αυτά δεν φτάνουν. Βλέπουμε τι γίνεται με τους Βόρειους εταίρους μας, οι οποίοι έχουν κηρύξει ουσιαστικά το τέλος της πανδημίας, πολύ απλά γιατί κατάφεραν να έχουν ένα 95% και ίσως περισσότερο του πληθυσμού τους εμβολιασμένο».

Δεν είμαστε βέβαια εκεί, ωστόσο πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει επί της ουσίας να σταθούμε στο ουσιαστικό δάσος που λέγεται συμπολίτες μας και μάλιστα άνω των 65 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Είναι πολλοί αυτοί, και αυτό πρέπει να μας ανησυχήσει μια και όλοι αυτοί θα προξενήσουν προβλήματα στους εαυτούς τους, θα απασχολήσουν το σύστημα υγείας και αυτοί θα συντηρήσουν το 4ο κύμα που φαίνεται ότι έχει μια πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι αρχικά εκτιμήσαμε. Ή και θα το γιγαντώσουν. Εύχομαι να μην γίνει αυτό βέβαια”.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ

Ο ίδιος τονίζει ότι εκεί πρέπει να αναλωθεί όλη η πειθώ των ειδικών προκειμένου με ασφάλεια να οδηγηθούν άπαντες στο αυτονόητο που λέγεται εμβολιαζόμαστε προκειμένου να προληφθούν καταστάσεις.

“Το προλαμβάνειν είναι πολύ πιο δυνατό και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Πρέπει να εμβολιασθούν οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Τώρα μάλλον βιώνουμε το απόγειο του 4ου κύματος και αυτό λογικά θα έρθει σε αποκλιμάκωση τις επόμενες εβδομάδες. Πιστεύω ότι κατά τον Μάρτιο, Απρίλιο όμως θα έχουμε ένα 5ο κύμα που θα έχει μικρότερη ένταση και θα μας απασχολήσει λιγότερο. Έτσι κάνουν συνήθως οι πανδημίες. Μετά νομίζω ότι θα ζήσουμε με τον ιό είτε σε μια ενδημική μορφή ή θα μας αφήσει τελείως αν και αυτό δεν το νομίζω. Μάθαμε βέβαια να ζούμε μαζί τους οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι να κινηθούμε συνολικά, ας μην μαλώσουμε και ας πράξουμε το υγειονομικά αυτονόητο.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες. Αρκεί να πράξουμε τώρα το σώφρων και το σωστό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η διανομή ειδών από το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΤελικά 2 υποψηφιότητες για την προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας