Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτουργεί η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη τα επίπεδα κρουσμάτων κορωνοϊού είναι υψηλά αλλά σταθερά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Βέβαια τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς παραμένουν σε σταθερό, μεν, αλλά αρκετά υψηλό επίπεδο. Εκεί που περιμέναμε μία μικρή πτώση δεν τη βλέπουμε. Δεν είναι αξιοσημείωτη. Ξεκίνησε λίγο καλύτερα αυτή η εβδομάδα αλλά δεν είναι αξιοσημείωτη η εβδομάδα. Βρισκόμαστε σε υψηλά αλλά σταθερά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς έχουμε τη δυνατότητα να τους αναπληρώνουμε στις περισσότερες περιπτώσεις κι όπου δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, οι σχολικές μονάδες εκ των έσω καλύπτουν το κενό. Εκμεταλλεύονται τις ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας που είχε κάθε εκπαιδευτικός για να καλύψει το πλήρες ωράριό του ή χρησιμοποιούν το εργασιακό ωράριο. Ενώ δηλαδή τελειώνει το διδακτικό τους ωράριο παραμένουν για να βοηθήσουν. Και τους ευχαριστώ όλους που σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές ξεπερνάμε τα προβλήματα όταν μαζί προσπαθούμε».

ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Σε ότι αφορά πιθανές ελλείψεις εκπαιδευτικών λόγω κορωνοϊού, πρόσθεσε ότι «έχουν διοριστεί 28 εκπαιδευτικοί γι’ αυτές τις περιπτώσεις κι όταν ένας εκπαιδευτικός βγαίνει θετικός αναπληρώνεται άμεσα από τους νέους που είναι με τρίμηνες συμβάσεις ειδικά γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Πιθανότατα σε κάποια περιοχή να χρειαστούμε έναν παραπάνω που εκείνη τη στιγμή να μην τον έχουμε. Εκεί που δεν μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε άμεσα, γίνεται η αναπλήρωση μέσα από τη σχολική μονάδα».

Προηγούμενο άρθροΑπόστολος Βαγενάς: Με την τήρηση των μέτρων, μαθητές και εκπαιδευτικοί κρατάνε χαμηλά τα επίπεδα νόσησης στα σχολεία
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Δίπλα στους πολίτες η κυβέρνηση για ενεργειακό κόστος και πληθωρισμό