Συνεχίζεται η ταλαιπωρία όσων θέλουν να περάσουν από το τελωνείο του Προμαχώνα. Για ακόμη μια ημέρα οι ουρές είναι μεγάλες στα σύνορα, φτάνοντας σήμερα στα 4 χλμ ενώ χθες ξεπέρασε τα 8. Η μέση αναμονή ξεπερνά τις 2 ώρες. Οι καθυστερήσεις οφείλονται στη διεξαγωγή των τεστ για τον κορωνοϊό που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αστυνομικοί προσπαθούν να δίνουν κατευθύνσεις στους οδηγούς ώστε να διευκολύνουν την κατάσταση. Μάλιστα, κατευθύνουν τα αυτοκίνητα σε δύο διαφορετικές λωρίδες. Στη μία είναι οι πολίτες χωρών της Ε.Ε. για τους οποίους οι διαδικασίες των ελέγχων είναι πιο γρήγορες και στην άλλη οι πολίτες Τρίτων χωρών.

Οι Βαλκάνιοι, αποτελούν βασικό αιμοδότη της Βόρειας Ελλάδας και δη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (προερχόμενοι από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας). Πλέον κάνουν δεύτερες σκέψεις και να ακυρώνουν τις κρατήσεις τους.

“Ήταν μία εξέλιξη που ήρθε ξαφνικά και μας προβλημάτισε. Αυτό που συνέβη μας έπιασε εξαπίνης. Το αντίκτυπο άμεσα ήταν πολύ άσχημο. Εχουν ξεκινήσει ακυρώσεις αρκετές, ίσως οι περισσότερες από το διάστημα του Φεβρουαρίου και μετά, κυρίως από τους Ρουμάνους. Η είσοδος στην Ελλάδα ήταν πιο εύκολη από το σημείο αυτό. Υπήρξε ένα πάγωμα κι ένα κύμα ακυρώσεων”, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (3/7) στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων ΑΜΘ, Γιάννης Μαρκιανός.

“Δεν είναι μόνο η απόσταση που επιβαρύνει τους επισκέπτες, αλλά και οι πολλές ώρες αναμονής. Όταν όλος ο όγκος των οχημάτων των επισκεπτών οδηγούνται από τον Προμαχώνα είναι επόμενο να δημιουργούνται πολύωρες καθυστερήσεις”, είπε ο κ. Μαρκιανός και συνέχισε:”Ήδη έχουμε πολλά τηλεφωνήματα από επισκέπτες που έχουν προγραμματίσει σήμερα να έρθουν και λένε ότι θα πάμε να δούμε την κατάσταση στον Προμαχώνα και ύστερα θα σας ειδοποιήσουμε αν θα έρθουμε.

Από τις πρώτες ώρες που αυτό ανακοινώθηκε, υπάρχουν συνομιλίες και επαφές μεταξύ των φορέων για τον τρόπο αντίδρασης: “Περιμένουμε λίγο ακόμη να δούμε που θα καταλήξει και θα αποφασίσουμε ώστε να δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή μας. Περιμένουμε να ακούσουμε τι ακριβώς σκέφτονται για το πως θα ισχύσει και αν υπάρχουν περιθώρια αλλαγής.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Γιάννης Μαρκιανός στο Lobby 101.8 από το 13.18

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος για το κλείσιμο των μεθοριακών σταθμών | Η συγκεκριμένη απόφαση κρύβει και εξυπηρετεί συμφέροντα
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 28 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και κανένας νέος θάνατος σήμερα 03/07