Για την κατάσταση που βιώνουν οι έμποροι στην Καβάλα που προσπαθούν να ορθοποδήσουν με τα νέα δεδομένα όντας αντιμέτωποι με το… κόστος του κορωνοϊού, περιέγραψε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Τετάρτης (12/8) ο γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης.

“Ο Αύγουστος μας αποκαλύπτει την πραγματική αξία που δίνει ο τουρισμός στην περιοχή μας. Η πτώση στα καταστήματα είναι περίπου στο 40 έως 50%” σημειώνει ο κ. Κελγιώργης ενώ στις επιχειρήσεις που δουλεύουν αμιγώς με τον τουρισμό η πτώση αγγίζει ακόμα και το 90%.

“Δεν υπάρχουν τουρίστες. Ιδιαιτέρως της τελευταίες 15 μέρες αποφεύγουν την περιοχής μας, αλλά να μη νομίζουμε ότι πηγαίνουν αλλού. Τα ίδια φαινόμενα έχουν και στην Χαλκιδική καθώς και σε άλλα νησιά. Ο Αύγουστος είναι ένας άσχημος μήνας και λείπουν τα χρήματα που αφήνει ο τουρίστας στα ταμεία των επιχειρήσεων και βλέπουμε καθημερινά μειώσεις στους τζίρους των επιχειρήσεων της περιοχής.

Η επιχρηματικότητα χρειάζεται στήριξη για να μην θρηνίσουμε κλείσιμο καταστημάτων και να μην έχουμε απώλειες θέσεων εργασίας. Αν δεν γίνει κάτι, από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα αρχίσουν τα λουκέτα. Δεν ζητάμε χάρη, ζητάμε να έχουμε δουλειά στα καταστήματά μας” σημειώνει ο κ. Κελγιώργης.

Επίσης ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση (δες εδώ) με την οποία εκφράζει την συμπαράσταση του στον κόσμο της εστίασης μετά την επιβολή των νέων μέτρων. “Όλα είναι μία αλυσίδα. Πρέπει να αποσύρει η κυβέρνηση άμεσα το μέτρο που δεν θα βοηθήσει και θα δούμε φαινόμενα συνωστισμού όπως στα τέλη Μαϊού. Θα υπάρχει εκτόξευση της ανεργίας, πλήγμα στις επιχειρήσεις γύρω από την εστίαση.

Ακούστε όσα δήλωσε ο γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης στο Lobby 101.8 από το 42.30

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/405086033844137/?t=2514

Προηγούμενο άρθροΑναμονή, ταλαιπωρία και ζέστη έξω από την ΔΕΗ
Επόμενο άρθροΠΑΕ ΑΟΚ | Ξεκινούν τα δοκιμαστικά για τις Κ-17 και Κ-19