Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολικών μονάδων στις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα και με τις χθεσινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο καθεστώς λειτουργίας των σχολείων, με δεδομένο ότι η πανδημία του κοροναϊού βρίσκεται σε έξαρση.

Τις επόμενες ημέρες κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας και λοιμωξιολόγοι θα αποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί εάν οι μαθητές θα φορούν μάσκες και από ποια ηλικία, εάν θα χρειαστεί να γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα για τις τάξεις που υπερβαίνουν τους 15 μαθητές ανά τμήμα ενώ θα εξειδικευτούν και τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις όπου παρουσιαστεί κρούσμα κοροναϊού στο σχολικό περιβάλλον.

“Δεν γίνεται να ξέρουμε μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου τι θα έχουμε. Η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που μας βρίσκει σύμφωνους είναι ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Το πως πρέπει να ανοίξουν θα μας το πουν οι ειδικοί, όπως το αν χρειαστεί να φορούν μάσκες, να είναι εκ περιτροπής”, δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς.

“Οι καθηγητές θα πρέπει να είναι στην θέση τους. Στην Καβάλα είμαστε στη συντριπτική πλειοψηφία καλυμμένοι σε θέσεις”, επεσήμανε ενώ σημείωσε πως: “Το άνοιγμα των σχολείων τον περασμένο Ιούνιο αποτέλεσε μία καλή πρόβα. Τα βιβλία έχουν φτάσει εδώ και τρεις εβδομάδες και δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με εξαίρεση το πως θα κυλίσει ο ιός.

Ωστόσο ένα από τα θέματα-προβλήματα που παρατηρούνται στην Καβάλα, είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις. “Πέρα από τα 10 χρόνια της λιτότητας που πέρασαν για να έχουμε κάποια αναβάθμιση το κτιριολογικό ήταν κάπως χαμηλά στις προταιρεότητες. Δεν έχουμε πρόβλημα αν εξαιρέσουμε ελάχιστα σχολεία. Με προγραμματισμό θα έχουμε αποτελέσματα”.

Επιπλέον ήδη έχει μπει στο πρόγραμμα η ανέγερση μουσικού και ειδικού σχολείου στην πόλη της Καβάλας και ΕΠΑΛ στην Χρυσούπολη.

Προηγούμενο άρθροΝοσοκομείο Καβάλας | Χωρίς κρούσματα κορωνοϊού και σήμερα
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία – Τι αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας