Η πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα κατηγόρησε τον δήμαρχο κ. Θόδωρο Μουριάδη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ταξίδια που πραγματοποιεί στην Αθήνα για υπηρεσιακού λόγους. Από πλευράς του ο κ. Μουριάδης τόνισε πως δεν κάνει ταξίδια αναψυχής αλλά προσπαθεί για τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν πηγαίνω στην Αθήνα για δική μου δουλειά. Πηγαίνω για δουλειά του Δήμου Καβάλας. Δεν μ’ ενδιαφέρει τη λέει η κα Τσανάκα. Η κα Τσανάκα που ήταν εδώ, τι έχει πετύχει για τον Δήμο Καβάλας; Τι έχει πετύχει από τις διεκδικήσεις που έχει κάνει; Στον έναν χρόνο της δικής μας θητείας, δόθηκαν χρήματα για έργα στη ΔΕΥΑΚ και δεν είναι μόνο η μεσολάβηση του κ. Παναγιωτόπουλου.

Το ότι συζητάμε πολύ σοβαρά για το παλιό νοσοκομείο κι αν θα γίνει επένδυση, είναι μεγάλη υπόθεση. Ότι συζητάμε για την ΕΤΑΔ για τα τρία κτήρια που ανήκουν στο Δήμο Καβάλας, κάποια στιγμή θα φανούν κι αυτά. Δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που θα αρχίσουν σε λίγο να βγαίνουν στη δημοσιότητα. Τελικά, δεν είναι μόνο να πηγαίνουμε στα υπουργεία ή όχι, υπάρχουν κι άλλες επαφές που γίνονται για να προωθηθεί η πόλη. Κι αυτό θα φανεί.

Και δεν έχω χρεώσει εγώ το Δήμο Καβάλας πηγαίνοντας στην Ινδία κι από ‘δω και από ‘κει, με ανούσια πράγματα. Η κα Τσανάκα, παρ’ ό,τι ήταν δήμαρχος 5 χρόνια, δεν έχει καταλάβει ακόμη. Το κυνοκομείο έχουμε βρει πού θα γίνει, είναι πλήρης η μελέτη, γι’ αυτόν το λόγο και εγκρίθηκε. Θα γίνει στο Ζυγό, σε οικόπεδο του Δήμου Καβάλας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την επιπλέον μία ώρα στις συμβάσεις στις καθαρίστριες που θα προσλάβει ο Δήμος Καβάλας είπε ότι «αυτό το 2,70 είναι η ώρα της υπερωρίας. Αλλά δεν μπορεί 74 κυρίες να τις δίνουμε υπερωρίες, δεν θα μας το εγκρίνει κανείς. Πρέπει να αυξηθεί στη μισθοδοσία τους. Θα βγάλω ανακοίνωση γιατί έχω βαρεθεί να ακούω τις υπερβολές της κας Τσανάκα και με τον τρόπο που τα λέει. Υπεύθυνα, πλέον, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, πόσο θα στοιχήσουν οι καθαρίστριες. Κι ας σταματήσει να μιλάει για τις σχολικές επιτροπές. Τα χρέη τους πληρώνουμε ακόμη.

Τις 15 επιπλέον καθαρίστριες θα τις πληρώσει το κράτος μέσω του προγράμματος covid, τις υπόλοιπες θα τις πληρώσει ο Δήμος Καβάλας με δικά του χρήματα, αν δοθεί η μία ώρα παραπάνω. Θα βγάλω τα στοιχεία σε ανακοίνωση για να διαλυθεί οποιαδήποτε αμφιβολία υπάρχει.

Δεν βγήκα δήμαρχος ούτε για να κάνω βόλτες, ούτε για να έχω λεφτά. Βγήκα για να κάνω κάποια πράγματα κι αυτό θα κάνω. Αν θέλουν ας μην ψηφίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα δύο εισιτήρια της μετάβασης μου στην Αθήνα. Θα τα πληρώσω εγώ από την τσέπη μου».

Πηγή:www.efimeridakavala.gr

Προηγούμενο άρθροΜέχρι το τέλος του 2020 ξεκινά η εμπορική λειτουργία του TAP
Επόμενο άρθροΚρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: Τι μπορεί να περιμένει η Ελλάδα