Έντονη κινητικότητα και ενδιαφέρων παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί χώρος φιλοξενίας για τους πρόσφυγες κοντά στο Αγίασμα ,γνωστός ως φωνή της ΑμερικήςΕρωτηματικά προκύπτουν όμως διότι ο χώρος όπως γνωρίζουν οι κατοικοι της περιοχής του Νέστου είναι:

α. Κυριολεκτικά κατεστραμμένος {υπάρχουν μόνο τα τοιχία }

β. Ανύπαρκτη Ηλεκτροδότηση -Ύδρευση

γ. Τα 2 κτήρια χρειάζονται χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες προκειμένου να γίνουν κατοικήσιμα κτίσματα .

δ. Η Περιοχή βρίσκεται εντός του βάλτου -έλους του κάμπου του Νέστου όπου σε λίγο θα κατακλυστεί από χιλιάδες κουνούπια με τα γνωστά προβλήματα για την περιοχή .

Οι εγκαταστάσεις ανήκουν ιδιοκτησιακά στα δημόσια κτήματα και βρίσκονται υπό τη διαχείριση της ΕΤΑΔ, που υπάγεται στο υπουργείο οικονομικών.

 Η εγκαταστάσεις προτάθηκαν από τη δήμαρχο Καβάλας σε επαφές που είχε στη Αθήνα γνωρίζοντας φυσικά ότι τα δύο κτίσματα χρήζουν επιδιόρθωσης διότι έχουν λεηλατηθεί.

Στοιχεία κτηρίων

Το πρώτο κτήριο έχει εμβαδόν 200 τμ και το δεύτερο 900 τμ ενώ υπάρχει ενδιάμεσος χώρο στα δύο κτίσματα που είναι πέντε στρέμματα και ο χώρος είναι κυριολεκτικά λεηλατημένος .

Να επισημάνουμε για μια άλλη μια φορά ότι ο χώρος είναι κυριολεκτικά και κατασκευαστικά ανεπαρκής αυτή τη στιγμή για να φιλοξενίση πρόσφυγες και καλό θα ήταν πριν δαπανηθούν τεράστια χρηματικά ποσά {δημόσιο χρήμα} να αναζητηθούν άλλη χώροι φιλοξενίας που μπορούν άμεσα να φιλοξενήσουν πρόσφυγες σε δήμους που έχουν υποδομές φιλοξενίας.

{προβληματισμός σύνταξης} 

Μήπως σχεδιάζουν να κάνουν ένα μόνιμο και τεράστιο πιθανό Hot Spots {κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων} στην περιοχή μας και δεν το γνωρίζουμε ??

Πηγη:https://chrysoupolinews.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΤο σενάριο που κυκλοφορεί σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Ανοικτής Φιλοξενίας προσφύγων στη “Φωνή της Αμερικής” κυριάρχησε στο δημοτικό συμβούλιο Νέστου
Επόμενο άρθροΔιάκριση για τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων