Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, παραβρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας Χρήστος Γάκης με την ιδιότητα του νομικού εκπρόσωπου της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.), στην οποία το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την παραχώρηση του Δασικού Χωριού για 25 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης για άλλα 20 χρόνια, και ρωτήθηκε για το που βρίσκεται το θέμα της επένδυσης των Λουτρών Ελευθερών.
Ο κ. Γάκης έδωσε το πλήρες ιστορικό για τις ενέργειες που ακολούθησε η διοίκηση Μαρκόπουλου. Ανέφερε ότι τον τελευταίο χρόνο έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση του χώρου, αλλά και την αναγνώριση των πηγών στα Λουτρά Ελευθερών ως ιαματικών, ενώ υπογράμμισε ότι είναι θέμα ημερών η έλευση του Λαρισαίου επενδυτή Αχιλλέα Νταβέλη να βρεθεί στην Καβάλα και να παρουσιάσει τη μελέτη αξιοποίησης των Λουτρών.

Στο σημείο αυτό, ο τέως δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλης Ξουλόγης, αναφέρθηκε στις δικές του προσπάθειες να περιέλθουν τα Λουτρά στον Δήμο Παγγαίου, τονίζοντας ότι για πολλούς μήνες είχε πέσει θύμα κοροϊδίας από τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης ζήτησε η περιοχή να καθαριστεί και να προφυλαχτεί. Όπως είπε ο κ. Γάκης υπάρχει πρόθεση του επενδυτή να συνεργαστεί για την φύλαξη των εγκαταστάσεων με εταιρία σεκιούριτι.

Σφοδρή ήταν η κόντρα στελεχών της διοίκησης με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Β. Ξουλόγη για σειρά θεμάτων. Ο τέως δήμαρχος κατηγόρησε τη διοίκηση Αναστασιάδη ότι ακολουθεί τακτική εύνοιας ημετέρων για τις προσλήψεις υπαλλήλων με δίμηνες συμβάσεις, ενώ υπογράμμισε ότι ξοδεύονται πολλά χρήματα για την αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτη στις δημοτικές ενότητες Ελευθερών κι Ορφανού.

Άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου , ο οποίος ανέφερε ότι επί δημαρχίας Ξουλόγη, η αποκομιδή ενός τόνου σκουπιδιών κόστιζε στον δήμο 110 ευρώ, ενώ σήμερα το κόστος φτάνει τα 70€ και μετά την έκπτωση 10% από τον ιδιώτη, θα πέσει στα 63€.

Η κόντρα συνεχίστηκε και για το θέμα του βιολογικού της Νικήσιανης, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Χάρη Παπαδόπουλο να απαντά στον κ. Ξουλόγη ότι ενώ εκείνος είχε πάρει έκπτωση μόλις 1,5% για το έργο ύψους 4,5 εκατ. ευρώ του βιολογικού της Ελευθερούπολης , η σημερινή διοίκηση πέτυχε έκπτωση 27% στον βιολογικό της Νικήσιανης, έργο κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Ακόμη, ανέφερε ότι η διοίκηση Ξουλόγη ξόδεψε σε 11 μήνες το ποσό των 500 ευρώ για διανομή εμφιαλωμένων νερών στα σχολεία της Νικήσιανης, εξαιτίας της απαγόρευσης πόσης λόγω Αρσενικού, ενώ αυτή του κ. Αναστασιάδη μέσα σε 8 μήνες ξόδεψε 3.600 ευρώ!

Παράπονα εξεδήλωσε ο Θεόδωρος Μπόνος για την ανακύκλωση, όπως αυτή προχωρά στον Δήμο Παγγαίου, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά και κατέδειξε ως κυριότερο πρόβλημα την έλλειψη εκπαίδευσης των πολιτών.

Τέλος, εγκρίθηκε η αγορά του Novoville, ενός λογισμικού δήλωσης βλαβών (σπασμένες σωλήνες, λάμπες), ύψους 4.500€. Οι πολίτες, κατεβάζοντας μια απλή εφαρμογή από το Google Play Store, με μια φωτογραφία θα μπορούν να αναδεικνύουν τα προβλήματα που εμφανίζονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και άμεση θα είναι η ενημέρωση των αρμόδιων συνεργείων του Δήμου Παγγαίου.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται η ανακύκλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης
Επόμενο άρθροO AOK εκφράζει την λύπη του στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, για την απαξιωτική συμπεριφορά στη 14χρονη