Για το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων που προέκυψε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρού- Αμυγδαλεώνα, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Καβάλας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης. Έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι χθες η Υπηρεσία τους έκανε την αποκομιδή κανονικά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχει συμμαζευτεί η κατάσταση ήδη (σ.σ. χθες). Τώρα αυτήν τη στιγμή (σ.σ. Πέμπτη πρωί) μέσα στην πόλη και στο κέντρο υπάρχουν σημεία όπου οι μπλε κάδοι είναι γεμάτοι. Υπερχειλισμένοι. Λόγω των εορτών δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα. Θα πω βέβαια ότι στον Αμυγδαλεώνα, σε κάποια σημεία, είχαν μείνει σκουπίδια από την περασμένη εβδομάδα. Λύθηκε το πρόβλημα και όλα είναι καλά. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν μεγάλο. Έγινε μεγάλο από τη στιγμή που δόθηκε δημοσιότητα σε ένα θέμα. Αυτή είναι όλη ιστορία. Το πρόβλημα της στιγμής, ας μην το διευρύνουμε. Δείχνει κάτι άλλο. Δείχνει κακοήθεια και μη συμμετοχή στα κοινά».

Μιλώντας γενικά για το θέμα των σκουπιδιών τόνισε ότι «όταν θα μάθουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας και όταν βλέπουμε ότι ο κάδος είναι γεμάτος, σίγουρα θα πρέπει να κρατήσουμε τα σκουπίδια στο μπαλκόνι του σπιτιού μας. Η συμμετοχή είναι απλή. Αυτό το κακό θέαμα που βλέπουμε –διότι τρεις μέρες Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη δεν πέρασε από πουθενά το απορριμματοφόρο εκτός από το κέντρο της πόλης. Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο πολίτης είναι αυτή».

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς για την Υπηρεσία Καθαριότητας, είπε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Υπηρεσία δεν έχει σταθερό προσωπικό. Πρέπει να έχει 185 άτομα. Τόσες είναι οι θέσεις ακριβώς. Αυτήν τη στιγμή το μόνιμο προσωπικό είναι 60 άτομα. Καταλαβαίνει κανείς ότι με το 1/3 του προσωπικού είναι ήρωες τα παιδιά που δουλεύουν στην Υπηρεσία, που ανταπεξέρχονται σ’ αυτήν. Έχουμε αυτούς που τους ονομάζουμε 3Κ, οι οποίοι είναι συμβασιούχοι 8μήνου. Έχει λήξει το 8μηνό τους, 59 άτομα. Τα 54 μας επιστρέψανε, αφού ανανεώθηκε η σύμβασή τους μέχρι νεωτέρας. Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ζητήσει να μας έρθουν 112 άτομα μόνιμο προσωπικό. Έχουν καταθέσει όλα τα χαρτιά τους αλλά αυτά δεν έχουν ελεγχθεί ώστε να δουν και να πάρουμε επίσημα τους ανθρώπους που θέλουμε για να τους εκπαιδεύσουμε και να τους έχουμε μόνιμους. Αυτή είναι η πραγματικότητα η οποία ζει η Υπηρεσία μας σήμερα. Και βέβαια, μέσα σε όλη αυτήν τη δυσκολία δεν κρύβω ότι ο Καβαλιώτης έχει τα δίκια του. Διότι πληρώνει και πρέπει εμείς να του παρέχουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες. Το προσωπικό δεν θα είναι από τον κρατικό κουρμπανά. Είναι από τα λεφτά τα οποία μαζεύει ο Καβαλιώτης συμπολίτης μας. Βέβαια θα υπήρχε και μια μεγάλη ένσταση γιατί η δήμαρχος δεν παίρνει προσωπικό από την Καβάλα. Αυτός όλος ο διαγωνισμός είναι πανελλαδικός. Μας έχει έρθει κόσμος από διάφορες πόλεις, Βόλο, Ναύπλιο, Πτολεμαΐδα κλπ. Δεν ορίζει η δήμαρχος ποιους θέλει να πάρει. Θα έπρεπε, για να είναι λιγότερα τα έξοδα, να έπαιρνε πολίτες της πόλης μας οι οποίοι θα ήταν μέσω διαγωνισμού. Αλλά δεν τους πήραν αυτούς που είχαμε πιο μπροστά και κυνηγούν με τα δικαστήρια να προσληφθούν ξανά. Προτίμησαν να κάνουν διαγωνισμό. Η ουσία όλη είναι ότι εμείς δεν έχουμε κόσμο αυτήν τη στιγμή για να δουλέψουμε.

Δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία διότι περιμέναμε να γίνει μέσα στο 8μηνο που όρισαν, δηλαδή μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, όμως όχι μόνο δεν δόθηκε λύση αλλά παρατάθηκε και νομίζω ότι τα παιδιά αυτά θα είναι έρμαιο πολιτικών καταστάσεων. Αυτά τα γνωστά τα ελληνικά».

Προηγούμενο άρθροΣενάριο για εκλογές τον Μάρτιο – Η Συμφωνία των Πρεσπών φέρνει πολιτικές εξελίξεις
Επόμενο άρθροΠώς δεν θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2019