Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 ή 2η άσκηση ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού κατά τη διάρκεια διαλείμματος, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Είχε προηγηθεί ενημέρωση των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών για τον τρόπο αντίδρασης και αντιμετώπισης μια τέτοιας έκτακτης ανάγκης. Έτσι λοιπόν το συνθηματικό τριπλό χτύπημα του κουδουνιού βρήκε υποψιασμένους τους πάντες και η αντίδραση μαθητών και εκπαιδευτικών κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ακολούθησε ενημέρωση στον αύλειο χώρο του σχολείου και ανατροφοδότηση των πράξεων διαχείρισης σεισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ, προς τους εκπ/κούς, τους μαθητές και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου.

Οι μαθητές πρέπει να:

– ενημερώνονται για το φαινόμενο του σεισμού και τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό.

– ενημερώνονται για το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του σχολείου.

– συμμετέχουν με σοβαρότητα στις ασκήσεις ετοιμότητας και να εκπαιδεύονται στην εφαρμογή του Σχολικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για περίπτωση σεισμού.

– εκπονούν με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών εργασίες και προγράμματα σε σχετικά θέματα.

– συζητούν με το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους για τις ενέργειες πρόληψης που έμαθαν στο σχολείο.
2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης

Προηγούμενο άρθροΈκρηξη στην τιμή του ρεύματος! Στα 360 ευρώ η μεγαβατώρα – 30% αύξηση
Επόμενο άρθροΦιλοξενία προσφύγων οικογενειών από την Ουκρανία στη Ν. Πέραμο