karasavogloy

Η πρόσφατη οριστική αποχώρηση του Δημήτρη Κασαράκη από τη θέση του επικεφαλής του Ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας έγινε αφορμή συγκεκριμένων ενεργειών ώστε επιτέλους το τμήμα να ενισχυθεί. Τα αποτελέσματα των ενεργειών ίσως αργήσουν να φανούν. Είναι σίγουρο ότι αυτές δρομολογήθηκαν.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν την Τετάρτη στο γραφείο του Υπουργού Υγείας, ανακοινώθηκαν αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου του διοικητή του Νοσοκομείου. Ο κ. Καρασαββόγλου δεν απέφυγε την αυτοκριτική κι αυτό τον τιμά. Παραδέχθηκε ότι η προκήρυξη της θέσης του διευθυντή του τμήματος μπορούσε να γίνει πέρσι τέτοια εποχή. Γιατί δεν έγινε; « Υπήρξαν μείζονος σημασίας ζητήματα σε άλλες κλινικές. Έκτακτα, κατεπείγοντα ζητήματα. Ίσως με την υπόθεση Κασαράκη να επαναπαυτήκαμε» είπε ο κ. Καρασαββόγλου.

Στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα: 1) Άμεση έναρξη της διαδικασίας για την εκτός προγράμματος προκήρυξη της θέσης του διευθυντή του ογκολογικού τμήματος. Η πρώτη απόφαση πάρθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Μεσολαβεί γραφειοκρατία κι ο κ. Καρασαββόγλου εκτιμά κάλυψη της θέσης ως το τέλος του έτους. 2) Ως τότε θα αναζητηθεί επιπλέον γιατρός 3) Επειδή το νοσοκομείο έχει πόρους, θα επιδιωχθεί η πρόσληψη για το ίδιο πάντα τμήμα επικουρικού γιατρού. 4) Θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο υποστήριξης του τμήματος εκ των έσω για έστω ένα μέρος της δουλειάς.

Ο κ. Καρασαββόγλου είπε επίσης για το ογκολογικό τμήμα: « Εμπιστευόμαστε απόλυτα τους γιατρούς που εργάζονται σε αυτό σήμερα. Δεν θα υπάρξει ούτε ένας ασθενής που δεν θα εξυπηρετηθεί. Τα δύσκολα τα έχουμε πίσω μας». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε για τον κ. Κασαράκη: «Κάναμε ότι μπορούσαμε για να τον κρατήσουμε. Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα συναντηθώ με τον διοικητή της 4ηςΥΠΕ προκειμένου να συζητήσουμε (και με τον διοικητή του Θεαγένειου) να έρχεται ο κ. Κασαράκης στην Καβάλα – προσωρινά- δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκαν επίσης: 1)Κατάθεση πρότασης σε πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Προϋπολογισμός πρότασης 2,5 εκ ευρώ. 2)Λειτουργία 3 νέων δομών Εξωτερικό Ιατρείο Αγγειοχειρουργικής- Εξωτερικό Ιατρείο Εργοθεραπείας- Εργαστήριο διατροφολογίας. 3) Πρόσληψη ακόμη 5 επικουρικών γιατρών. 4) Υλοποίηση της πρότασης του μικρού κέντρου αποκατάστασης στη Χρυσούπολη.

Προηγούμενο άρθροΣτον εισαγγελέα άνδρας- Έβαλε φωτιά να κάψει χόρτα στο κτήμα του
Επόμενο άρθροΕντός ορίων οι ρύποι στη Νέα Καρβάλη