dempas-tsanaka-grammenos

Την διαχείριση του Βιοτεχνικού Πάρκου θα αναλάβει το Επιμελητήριο Καβάλας μετά από συμφωνία που επήλθε με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

Όπως τόνισε ο  κ. Δέμπας «Πράγματι για το Βιοτεχνικό Πάρκο της Καβάλας γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους τρεις εταίρους, την Περιφέρεια, το Δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο, να βρεθεί μια οριστική λύση, να αξιοποιηθεί ο χώρος, να έρθει μια νέα διοίκηση και να μπορέσουμε πλέον την επένδυση που έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια να αξιοποιηθεί και οι επιχειρήσεις που θέλουν να μπουν μέσα πραγματικά να έχουν ένα χώρο που και οι υποδομές που έχουν ξεκινήσει να ολοκληρωθούν.

Αυτό που έχει δημιουργηθεί εξάλλου το τελευταίο χρονικό διάστημα με κάποια συσσωρευμένα χρέη πρέπει επιτέλους να ρυθμισθεί και πλέον να πάρει σάρκα και οστά το Βιοτεχνικό Πάρκο της Καβάλας».

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Ο κ. Δέμπας διευκρίνισε σε ότι αφορά τις επαφές με την Περιφέρεια ότι «Δεν είναι ακριβώς συμφωνία αυτό που πάμε να κάνουμε, είναι μια συζήτηση που φτάνει όμως σε οριστική λύση. Ο βασικός εταίρος επειδή είναι η Περιφέρεια που έχει το 51% της επένδυσης,  έχει πολύ μεγάλη σημασία ποια θα είναι η απόφαση της.

Εμείς ως Επιμελητήριο τουλάχιστον κάναμε μια πρώτη προσέγγιση, μια πρώτη πρόταση την οποία η ίδια η Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη σε αυτή τη 10λεπτη συνάντηση πλέον οι διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι της Περιφέρειας επεξεργάζονται.

Πιθανότατα θα υπάρχει και μια αντιπρόταση αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει πια ποιος θα έχει το 51% άσχετα αν εμείς το έχουμε θέσει στο τραπέζι. Εμείς λέμε ότι αν αναλάβουμε ένα μέρος των χρεών που ξεπερνούν τις 650 χιλιάδες ευρώ,  αντίστοιχα να πάρουμε το πλειοψηφικό πακέτο και να έχουμε τη διοίκηση του ΒΙΟΠΑ.

Αν όμως υπάρξει κάποια άλλη πρόταση και άλλος εταίρος έχει τους πόρους για να καλύψει τους πόρους που θα έχουν καλυφθεί από εμάς έτσι και αλλιώς και ουσιαστικά και πάλι εμείς να είμαστε οι διαχειριστές, ως πρόταση δεν μας βρίσκει αντίθετους. Το ζητούμενο είναι η πρόταση να πάρει σάρκα και οστά, να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια.

 

Το βασικό ζητούμενο είναι να βρούμε λύση στα χρέη, λύση στο διοικητικό συμβούλιο και από εκεί και πέρα η νέα διοίκηση να αναλάβει ενεργό ρόλο για να προβάλλει και να χρησιμοποιηθεί ο χώρος του ΒΙΟΠΑ».

Προηγούμενο άρθροΣλαβομακεδονία προτείνει ως όνομα του κράτους των Σκοπίων ο Γιώργος Καλαντζής
Επόμενο άρθροΑύξηση της τουριστικής κίνησης στη Θάσο αναμένεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο