%ce%ba%ce%bf%ce%b8%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%b4%ce%b5%cf%82

Στην κατοχύρωση του ονόματος της Νέας Καρβάλης στην παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής και ιδιαίτερα στους κουραμπιέδες, προχωρούν οι παρασκευαστές κουραμπιέ της Νέας Καρβάλης Καβάλας για να διεκδικήσουν την πιστοποίησή του ως προϊόντος με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης είτε Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.
Πρόκειται για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το Επιμελητήριο Καβάλας το 2012 χωρίς όμως να ολοκληρωθεί και επανήλθε στο προσκήνιο μετά από πρωτοβουλία του εντεταλμένου για θέματα αγροτικής ανάπτυξης περιφερειακού συμβούλου Σωτήρη Παπαδόπουλου.

Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά με την κατοχύρωση του ονόματος, καθώς σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «αποτελούν προϊόν της παράδοσης της περιοχής και δεν θέλουμε να την καρπώνεται κανένας άλλος», καθώς επίσης και ότι οι παρασκευαστές θα ωφεληθούν και επιχειρηματικά διότι με την κατοχύρωση της ονομασίας προέλευσης θα μπορούν να ενταχθούν και σε ευρωπαϊκά προγράμματα.