%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%ae%cf%82-800x445

Σοκαρισμένος δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς για το γεγονός ότι  προ ημερών εντοπίστηκε φίδι στην οδό Κίμωνος, κάτι που αποδίδεται ότι δεν κόπηκαν εγκαίρως τα χόρτα της περιοχής.

Όπως ανέφερε αρχικά «Είναι αλήθεια πως δέχθηκα πάρα πολλά παράπονα από τους κατοίκους της οδού Κίμωνος, όπου εκεί η οχιά του 1,5 μέτρου δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα και λογικό ήταν να έχουμε και πληθώρα παραπόνων!

Δεν ήταν ένα ακίνδυνο φίδι, ενώ όλα ξεκινούν από τον μη σωστό καθαρισμό των χόρτων. Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Καβάλας  ήταν αυτός που θα έπρεπε να προβεί στα δέοντα!

Δεν το έκανε γιατί μας είπαν ότι δεν είχαν προσωπικό! Εμείς ως αντιπολίτευση ποτέ δεν φέραμε αντίρρηση να προσληφθούν τα δίμηνα προκειμένου να γίνει σωστή δουλειά. Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας είναι πολύ καλή.

Αλλού και αλλού έχουμε να δώσουμε. Ας πάρουμε λοιπόν προσωπικό να καθαρίσουμε τις γειτονιές της πόλης και τις συνοικίες. Αυτό το φίδι ήταν επικίνδυνο. Άλλωστε εκεί πηγαίνουν και κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες για να κάνουν μπάνιο. Αν τσιμπούσε ένα παιδί το φίδι τι θα γινόταν; Θα έτρεχε όλος ο μηχανισμός του Δήμου Καβάλας για να διορθώσει την κατάσταση».

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ

Πρόσθεσε δε ότι «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ας σοβαρευθούν και οι ίδιοι για να δουν τι θα κάνουν. Δεν μπορεί να δίδουν σε εκδηλώσεις 1 εκ. ευρώ τον χρόνο, να δίδουν για το ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ 250 χιλιάδες ευρώ – και καλώς τα δίδουν – αλλά να μην προσλαμβάνουν 5-10 διμηνήτες να κάνουν τη δουλειά αυτή.

Και να κάνουν κάτι για να καθαρίσουν τις γειτονιές. Το φίδι δεν είναι ένα απλό φίδι. Γι αυτό και σοκαρίσθηκα. Προφανώς είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αλλά αν δεν κόψεις τα χόρτα και φίδια θα βρεις και πολλά άλλα θα βρεις.

Και όταν έχεις την καλή διάθεση και την αντιπολίτευση να σου εγκρίνει τα δίμηνα και τη δυνατότητα να πάρεις δίμηνα τότε αν δεν κάνεις σωστή πρόβλεψη είναι δικό σου πρόβλημα!

Κατά τα άλλα για τους ημέτερους, όλα μια χαρά τα ρυθμίζουμε, μια χαρά τα προβλέπουμε.

Αλλά πρέπει και τις υποχρεώσεις να κοιτάξεις. Μάλιστα εμείς κάναμε διοίκηση με πολύ λιγότερο προσωπικό και με πολύ δυσκολότερες οικονομικές συνθήκες, Και πάλι αυτό δεν ήταν δικαιολογία…. Γιατί αν δεν κάναμε και εμεί ς κάποιες αστοχίες θα ήμασταν ενδεχομένως ακόμη διοίκηση!

Επειδή όμως εμείς είμαστε αντιπολίτευση, βγαίνουμε και μιλάμε στους διοικούντες που λεν ότι είναι πετυχημένη διοίκηση και μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα πετραδάκι να μετακινήσουν το ανεβάζουν αυτοί και οι γύρω από αυτούς λες και έκαναν κάτι το φοβερό και τρομερό».

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο Δήμος Καβάλας μέχρι τώρα δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τις προσλήψεις. «Αν όμως ο Δήμος Καβάλας δεν έκανε σωστό προγραμματισμό και καθυστέρησε έχοντας και κάποιο κενό από την φυγή κάποιων προηγουμένων συμβασιούχων αυτό είναι ευθύνη της διοίκησης.

Οι κάτοικοι βλέπετε έχουν τουλάχιστον για κάποια στοιχειώδη ζητήματα, κάποιες απαιτήσεις. Αυτό είναι αναμενόμενο.  Και όταν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα  είναι αδιανόητο να μην υπάρχει η άμεση παρέμβαση εκεί που πρέπει να υπάρχει.

Και με αφορμή και την εμφάνιση της φώκιας εκεί,  θα πω ότι χρειάζεται καθαριότητα το ρεύμα προς το Παληό στο παρτέρι και εκεί πρέπει να καθαρισθεί μια και ο τουρισμός αυξάνει συνεχώς» σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΚατεδαφίζεται το επικίνδυνο σπίτι στην Παναγία (φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν μέλη της Συντονιστικής