gaki

Μεμονωμένοι πλειστηριασμοί για  επιχειρηματικά δάνεια και όχι πρώτη κατοικία, όπως διαβεβαιώνει ο Δικαστικός Επιμελητής κ. Κώστας Γάκης.  Ο κ. Γάκης συνέστησε ψυχραιμία προς τους δανειολήπτες τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια διακανονισμού  με τα πιστωτικά ιδρύματά.

Όπως τόνισε αρχικά  «Πλειστηριασμοί στην Καβάλα γίνονται. Κάποιοι μεμονωμένοι. Συνήθως για δάνεια επιχειρηματικά αλλά για πρώτη κατοικία δεν έγινε ακόμη κανένας. Μιλάω για τον ιδιωτικό τομέα.  Γίνονται μόνο κάποιοι μεμονωμένοι – προς το παρόν τουλάχιστον γιατί δεν ξέρω αν αύριο αυξηθούν – συνήθως σε επιχειρηματικά δάνεια και όχι καταναλωτικά ή στεγαστικά.

Αυτή είναι η εικόνα σήμερα. Αν αλλάξει το πεδίο δεν το ξέρω. Αλλά και αυτό νομίζω ότι κάποια στιγμή θα λιγοστέψει. Αν ψηφιστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που αφορά κυρίως στους επιχειρηματίες τότε δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα».

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ..

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «Αυτό ισχύει σήμερα. Τι θα ισχύσει μετά δεν το ξέρουμε. Αυτό που ισχύει είναι ότι παραδίδονται εξώδικα στους δανειολήπτες και τους καλούν ή να έρθουν για διακανονισμό ή για κλείσιμο των λογαριασμών. Όλα είναι σε φάση εξέλιξης. Βέβαια αυτά αφορούν τον ιδιωτικό τομέα,

Η Εφορία κάνει και ηλεκτρονικές δεσμεύσεις και κατασχετήρια. Αλλά όλα αυτά δεν είναι της δικής  μας ευθύνης. Εμείς έχουμε το παλιό σύστημα που προβλέπει ο Κώδικας, του δίδουμε το εξώδικο και τίποτε άλλο.  Δίδουμε στον οφειλέτη το αποδεικτικό στον πελάτη και έτσι συνεχίζουμε,

 

Ο κόσμος εξάλλου ξέρει που πατάει και τι οφείλει. Αλλά δεν ξέρω πως θα πληρώσει μια και όλοι κάναμε κάτι, πήραμε δάνεια με μια λογική,  με ένα πρόγραμμα και όλοι τώρα έχουμε θέμα. Αυτό που κυκλοφορεί σε χιλιάδες πολίτες θα είναι 20% των οφειλών. Αν οφείλουν 100 πάνω από 20% θα έχει άλλη εξέλιξη, Ο καθείς κάνει μια ρύθμιση όπως μπορεί.  Και στο τέλος τέλος πρέπει να κλείσει και η εκκρεμότητα με τα Κόκκινα Δάνεια για να ξέρει ο καθείς που θα πάει.

 

Βέβαια πολλοί έχουν ενταχθεί  στο νόμο Κατσέλη και προς το παρόν έχουν ρυθμίσει την ζωή τους. Τι θα προκύψει όμως στο μέλλον δεν μπορώ να το ξέρω. Και αυτό που θα πω είναι ότι χρειάζεται ψυχραιμία. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τίποτε ας μην πληρώσει.  Όποιος έχει λεφτά ας κάνει κάτι και ας δώσει κάτι στις τράπεζες ή σε όποιον του δάνεισε.

Αλλά θέλει ψυχραιμία γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μας χαρίσει κανείς τα δάνεια, Αυτά ήταν άλλων εποχών. Τώρα χρειάζεται ψυχραιμία και σκέψη για να δει ο καθείς τι μπορεί να πράξει».

 

Προηγούμενο άρθροΌλα τα ζητήματα που άπτονται στον τουριστικό τομέα τέθηκαν από το δήμαρχο Θάσου Κ.Χατζηεμμανουήλ στη υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά
Επόμενο άρθροΣε πέντε καθημερινά αυξάνονται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου από την Πρωτομαγιά