Με δεδομένη την απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος της Πειραιώς Τράπεζας στις Κρηνίδες, όπως ανακοινώθηκε και από τον ίδιο τον δήμαρχο μετά από τις άκαρπες συναντήσεις που είχε με τα διοικητικά στελέχη της τράπεζας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση στις Κρηνίδες.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία   του αγροτικού συλλόγου Καβάλας και συγκεκριμένα του προέδρου Θέμη Καλπακίδη και υπογράφτηκε από  τον  εμπορικό σύλλογο «Φίλιπποι», τους πολιτιστικούς συλλόγους της  δημοτικής ενότητας Φιλίππων και τον  Δήμο Καβάλας.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας του ότι η συνάντηση δεν έχει σκοπό να αναζητήσει ευθύνες αλλά να σχεδιαστεί ένα πλάνο για την επόμενη μέρα, σε μια περιοχή όπου αποδυναμώνεται συνεχώς.

Ο δήμαρχος Καβάλας ανέφερε τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα λέγοντας ότι παρά τις πιέσεις που έγιναν από τον ίδιο και από βουλευτές, η διοίκηση της τράπεζας δεν αλλάζει απόφαση και αυτή είναι μια πολιτική που θα εφαρμόσει και σε άλλες περιοχές.

Μοναδική λύση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να έρθει μία άλλη τράπεζα με την προϋπόθεση ότι ο δήμος Καβάλας θα μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων της σε αυτή.

Όπως είπε, έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τράπεζα και αναμένεται νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, διαμαρτυρήθηκε διότι ο ίδιος δεν καλέστηκε στη συνάντηση ούτε γνώριζε τις επαφές του δημάρχου Καβάλας με άλλη τράπεζα. Όπως είπε, η Περιφέρεια μπορεί κι αυτή να πιέσει και να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, μιας και διαθέτει μεγάλα ποσά τα οποία διακινεί.

Το λόγο έλαβαν στη συνέχεια οι αρχηγοί των παρατάξεων οι οποίοι έκαναν αναφορά στην πολιτική των τραπεζών που αδιαφορούν πλέον για τις κοινωνίες και κοιτούν απλά νούμερα και εμπορικές συναλλαγές.

Η συζήτηση οδηγήθηκε  και στην κατάσταση που επικρατεί στη δημοτική ενότητα Φιλίππων, όπου ακούστηκαν πολλά παράπονα προς τους αιρετούς για την υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής σε υποδομές και παροχή υπηρεσιών μετά την συνένωση με το δήμο Καβάλας.

Πηγή:kavalapoint.gr

Προηγούμενο άρθρο2η Συνάντηση Εργασίας της Περιφερειακής Ομάδας Εφαρμογής
Επόμενο άρθροΤι αλλάζει με το επίδομα θέρμανσης: Πώς θα δοθεί και ποιοι το δικαιούνται