ellhnika_lipasmata

Οι κάτοικοι του Χαλκερού του Δήμου Καβάλας με επιστολή τους έθεσαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας θέμα της ασφαλούς λειτουργίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Μάλιστα, δόθηκε ένα κείμενο υπογεγραμμένο από τους κατοίκους στους επικεφαλής των παρατάξεων, ζητώντας τους να λάβουν τα μέτρα τους. Ο πρόεδρος του Χαλκερού κ. Σάββας Χατζηβασιλειάδης επρόκειτο να ενημερώσει το Σώμα για αυτήν την κατάσταση, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται φαινόμενα δυσοσμίας και νεφώσεων στην περιοχή από τη λειτουργία του εργοστασίου. Το γεγονός αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους του Χαλκερού για το ενδεχόμενο ακόμα και ενός ατυχήματος – δυστυχήματος.

Χθες έκανε σχετικές δηλώσεις ο κ. Χατζηβασιλειάδης, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στους κατοίκους. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «έχει μοιραστεί το κείμενο σε όλους τους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Μιλήσανε όλοι και πήρανε θέση για αυτό το θέμα και είπανε στη δήμαρχο να ρωτήσει το εργοστάσιο καθημερινώς αν γίνεται έλεγχος από το περιβάλλον τους. Περιμένουμε τώρα να δούμε από βδομάδα αν κάνουνε καθημερινώς αυτοί έλεγχο και θα έχουμε νέα στοιχεία από βδομάδα. Το πρόβλημα ήταν την Κυριακή πολύ έντονο. Πάλι υπήρχε μια μυρωδιά και είχαμε μια αίσθηση σαν κάψιμο στο λαιμό. Δεν έχει γίνει κάτι από τη μέρα που κάναμε την πρώτη μας παρέμβαση. Περιμένω τώρα να δω από βδομάδα τι θα γίνει».

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Ερωτηθείς ο κ. Χατζηβασιλειάδης σε ποιες ενέργειες θα προβεί στη συνέχεια, σημείωσε πως «θα πάμε στον Εισαγγελέα. Περιμένω να δω τι θα γίνει και διαφορετικά θα πάω στον Εισαγγελέα, δεν γίνεται αλλιώς.  Δεν είχαμε καμία αντίδραση μέχρι τώρα από τους φορείς και περιμένουμε να δούμε τι εξελίξεις θα έχουμε. Και ανάλογα θα δω τι θα κάνω κι εγώ. Το πρόβλημα πιθανότατα αφορά και τη Λεύκη και τη Νέα Καρβάλη, αλλά από κει δεν βλέπω καμιά αντίδραση. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, για εκεί δεν μπορώ να πω. Εγώ τώρα μιλάω για το δικό μου το χωριό. Για το Χαλκερό, για εκεί να βγει να μιλήσει ο τοπικός. Εγώ δεν έχω καμιά αρμοδιότητα για εκεί. Θα περιμένουμε λοιπόν λίγο και θα δούμε».

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση: 12,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Κέρδισε 1,5 ο ΣΥΡΙΖΑ με τις εξαγγελίες Τσίπρα
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου του Κ. Γκιουλέκα για τον Μακεδονικό Αγώνα στην Καβάλα