%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%82

«Ήρθαν στο γραφείο μου πριν δύο εβδομάδες τα στελέχη του ΤΑΠ μιλήσαμε αλλά δεν καταλήξαμε κάπου όπως επίσης δεν ζητήθηκε από το ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ καμία μελέτη η άλλη εργασία για την Κοινοπραξία. Μάθαμε διαβάζοντας τον τύπο ότι θα γίνει νέα διαμεσολάβηση για το θέμα που έχει ανακύψει στα Τενάγη και προς το παρόν δεν έχουμε λάβει κάποια πρόσκληση ενώ αξίζει να σημειωθεί επειδή πολλά γράφονται και ακούγονται περί μετατόπισης του αγωγού ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει πέρα από τη παλαιότερη μικρή αλλαγή πάνω από το Ζυγός. Η τροποποίηση όδευσης πρέπει να γίνει μόνο πάνω από τον ορεινό όγκο.Είναι τραγελαφικό να προσέλθουμε σε μία διαμεσολάβηση όπου δεν συζητείται η αλλαγή όδευσης.

Δεν ξέρω τι θα συζητήσουμε περισσότερο ενθυμούμενος και τον κ. Σκούφια παλαιότερα στο Δ.Σ. Καβάλας που δήλωνε ότι κάτι τέτοιο δεν το συζητά. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι το ΤΕΕ Ελλάδος στην Αθήνα μετά από παραγγελία της Κοινοπραξίας εκπόνησε μελέτη στην αγγλική γλώσσα η οποία υπογράφεται από γεωλόγους μηχανικούς και ένα ναυπηγό και αφορά θέματα της δικής μας αρμοδιότητας γεωτεχνικά! Αυτή η μελέτη μάλιστα με τη σφραγίδα του κεντρικού φορέα και όχι του εδώ παραρτήματος του ΤΕΕ χρησιμοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση στο ΣτΕ υπέρ της Κοινοπραξίας. Τυχαίο; Την πήραμε μεταφρασμένη και εξετάζουμε μιας και αφορά γεωλογικά και γεωτεχνικά θέματα την επιστημονικής της τεκμηρίωση.Η συγκεκριμένη μελέτη είναι αυθαίρετη από έναν φορέα που είναι αναρμόδιος. Δεν μπορούν από το ΤΕΕ να εκφέρουν επιστημονική γνώμη για γεωτεχνικά θέματα. Όπως εμείς ως γεωτεχνικοί δεν μπορούμε να εκφέρουμε επίσημα γνώμη για θέματα που δεν έχουν εξειδικευθεί π.χ. για νευροχειρουργική, αστροφυσική, νομική.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρώτη όδευση που περνούσε μέσα από την καρδιά των Τεναγών και η Κοινοπραξία έκανε 2 χρόνια για να καταλάβει και να παραδεχτεί το λάθος της. Έκανε μια μικρή αλλαγή πάνω από το Ζυγός και εξακολουθεί η Κοινοραξία να πιέζει. Είναι φανερό ότι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας της εταιρείας. Επιχειρεί να πείσει παραπλανώντας τον κόσμο ότι δεν περνά ο αγωγός μέσα από τα Τενάγη».

Αυτά είπε μιλώντας στο Ράδιο Νεάπολις 90.8 την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Α.Μ. κ. Ζαφείρης Μυστακίδης

Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία των φωτογράφων της Χώρας για τις φωτογραφίες στις ταυτότητες
Επόμενο άρθροΝέος πρόεδρος του ΕΥΚ ο Κωνσταντίνος Ποδάρας