Σε ύφεση είναι η πανδημία στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο υπάρχει ύφεση αλλά δεν χρειάζεται εφησυχασμός.

Αρχικά ανέφερε ότι “Είναι πράγματι γεγονός ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες διατηρούμε έναν ικανό αριθμό κρουσμάτων αλλά δυστυχώς και θανάτων. Τους τελευταίους μήνες η χώρα μας είναι σταθερά σε αριθμούς θανάτων … Υπάρχει βέβαια μια αργή ύφεση αλλά το ζήτημα είναι ότι σε κάποιες χώρες βλέπουμε ότι η ασθένεια να επανακάμπτει. Φοβάμαι και δεν ξέρω πόσο θα καταφέρουμε να μηδενίσουμε τους θανάτους. Θα καταφέρουμε να ρίξουμε τα κρούσματα σε διψήφιο αριθμό ημερησίως;;;

Δεν ξέρω αλλά φοβάμαι. Έτσι και αλλιώς αυτή την περίοδο από την αρχή της πανδημίας είχαμε πάντοτε ύφεση. Και τον πρώτο και το δεύτερο χρόνο, Μάιο και Ιούνιο τα κρούσματα απλά έπεφταν. Απλά τις προηγούμενες χρονιές ήμασταν πολύ πιο χαμηλά από ό,τι είμαστε τώρα. Ελπίζω αυτό να συνεχισθεί και αυτή η πορεία να καλύψει όλο το καλοκαίρι. Να μην έχουμε δηλαδή πάλι εξάρσεις. Αυτό και μόνο”.

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις τόνισε ότι “Το ζήτημα είναι ότι αυτός ο ιός απλά μεταλλάσσεται. Και έτσι δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Δεν ξέρεις αν θα προκύψει μια μετάλλαξη η οποία θα είναι μεταδοτική και αρκετά λοιμογόνος και να δημιουργεί πιο βαριά νόσηση.

Γι αυτό και θα πρέπει τα κρούσματα να τα ρίχνεις χαμηλά για να μην είναι εύκολο να δεις εξάρσεις. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

Το εμβόλιο ενισχύει λίγο την ανοσία, ειδικά σε άτομα που έχουν προβλήματα. Κάθε κάλυψη που παρέχει μια δόση είναι θεμιτή και θα πρέπει όλοι να την πάρουν. Ειδικά αν υπάρχει και θέμα. Ελπίζω όμως να βγει κάποιο εμβόλιο και να διατηρεί μια ανοσία και δη ετήσια οπότε και να γίνεται μια φορά τον χρόνο και έτσι να προχωρούμε. Αυτό πρέπει να γίνει στο μέλλον. Γιατί ο ιός θα μείνει και θα προκαλεί μεταλλάξεις. Άρα αυτές τις καταστάσεις πρέπει να βλέπουμε”.

Προηγούμενο άρθροΣίσσυ Ρακιτζή: Μη συνταγογραφούμενα από τα φαρμακεία και μόνο
Επόμενο άρθροΟι υποψήφιοι για την Μητρόπολη Δράμας