Πιέσεις ασκεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κ. Χρήστος Γάκης στην Εφορία Αρχαιοτήτων για την οδό Βενιζέλου όπου υποτίθεται ότι βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα. Ο ίδιος ανέφερε ότι αναμένουν την απάντηση της Αρχαιολογίας για να καλύψουν τα χαντάκια.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Πρέπει να ολοκληρωθεί η όλη ιστορία και περιμένουμε από μέρα σε μέρα την απάντηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων μια και πρόκειται για μια κεντρική οδό στην πόλη της Καβάλας και μένει ανοικτό το χαντάκι που άνοιξε η εταιρεία του φυσικού αερίου, περιμένοντας απλά να πάρει την απάντηση έτσι ώστε να καταφέρει να κάνει την επίχωση και να προχωρήσει εμπρός.

Ασκούνται πιέσεις μια και πρόκειται για έναν κεντρικό δρόμο και όλοι οι πολίτες της Καβάλας περνούν από εκείνο το σημείο οπότε καταλαβαίνουμε ότι πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί ο χώρος για να πετύχουμε την εύκολη διέλευση των οχημάτων. Άρα είναι αναγκαία συνθήκη να πιέσουμε για να επιληφθεί το ζήτημα.

Από εκεί και μετά οι εργασίες σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο συνεχίζονται κανονικά και με γρήγορους ρυθμούς και το μόνο που μένει είναι κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα που ανέκυψαν στην περιοχή του Περιγιαλίου.

Μιλήσαμε με το Δήμαρχο και θα λυθούν και αυτά τα θέματα οπότε θα ολοκληρωθεί και αυτό το κομμάτι του έργου, οπότε ουσιαστικά από εκεί θα γίνει η διάχυση και μεταφορά του φυσικού αερίου στην πόλη μας”.

Όπως ο ίδιος εκτιμά ότι μετά από εργασίες ενός έτους θα έχουμε απτό αποτέλεσμα.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο κ. Γάκης όμως στάθηκε και στον απολογισμό που έγινε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. “Είναι ένας απολογισμός και είναι βασικό να ξέρει ο κόσμος ότι έχει μια μεγάλη απορροφητικότητα το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας . Στο προηγούμενο ΕΣΠΑ από τα 380 εκ. έχουν απορροφηθεί τα 360 περίπου και πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν και στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για να γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών αλλά και στην Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή την περίοδο της πανδημίας, προκειμένου να ενισχυθούν οι τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν λειτουργούσαν ουσιαστικά αλλά και για χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης πλέον σε όλη την Περιφέρεια.

Όταν τόσο πολλά χρήματα βγαίνουν από το ΕΣΠΑ και βρίσκονται πλέον στα χέρια της περιοχής συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας . Άλλωστε την επόμενη προγραμματική περίοδο η Περιφέρεια μας θα έχει το μεγαλύτερο ΕΣΠΑ στην Ελλάδα, γύρω στα 6 εκ ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν πολλά έργα, είτε υποδομών, είτε έργα της Περιφέρειας, είτε έργα των Δήμων. Αναμένουμε σαφώς ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη” τόνισε καταληκτικά

Προηγούμενο άρθροΨαράς ανοιχτά της Θάσου μπλέχτηκε στα δίκτυα και έπεσε στη θάλασσα
Επόμενο άρθροΑλέξης Πολίτης: Το έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου Καβάλας μπήκε στις ράγες