Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η διακήρυξη και προκήρυξη διαγωνισμού για το μεγάλης σημασίας έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης». Η ψήφιση ήρθε ως αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών και της αγαστής συνεργασίας του επιτελείου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κου Αλέξη Πολίτη, ο οποίος και είχε θέσει την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Αμφιθεάτρου, ως πρώτη προτεραιότητα με την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του. Το έργο προϋπολογισμού 1.725.000 ευρώ με Φ.Π.Α., που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Περιφέρειας, εντός των ορίων του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης της Καβάλας, περιλαμβάνει την συνολική ανακαίνιση του κτηρίου του Αμφιθεάτρου και την λειτουργία ενός σύγχρονου νέου χώρου χωρητικότητας 360 θέσεων, ο οποίος θα είναι αναβαθμισμένος ενεργειακά, θα διαθέτει νέα ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση και πρόσβαση σε ΑΜΕΑ. Ο κ. Πολίτης σημείωσε πως το Αμφιθέατρο θα αποτελέσει ένα στολίδι για όλο τον Νομό Καβάλας.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Συγκεκριμένα είπε ότι «κερδίσαμε το στοίχημα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συμπολίτες μας ότι το πολυπόθητο έργο του Αμφιθεάτρου επί της ουσίας μπήκε στις ράγες, από τη στιγμή που το θέμα ψηφίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Αυτό σήμανε την έλευση του διαγωνισμού 1,725 εκ. ευρώ για να ανακαινιστεί και να γίνει ολοκαίνουργιο το Αμφιθέατρο. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε στον αέρα τη διαγωνιστική διαδικασία. Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά χωρίς τα βαρίδια μιας διαγωνιστικής διαδικασίας, όπως ενστάσεις κ.α. Από ‘κει και πέρα η προαπαιτούμενη επιταγή της σύμβασης έχει να κάνει με τον 1,5 χρόνο παραλαβής του έργου από τον εργολάβο. Υπολογίζουμε ότι αν ο διαγωνισμός διαρκέσει 3-4 ή 5 μήνες και 1,5 χρόνο για την περάτωση του έργου, περίπου σε 2 χρόνια από τώρα η Καβάλα θα απολαμβάνει έναν καινούργιο χώρο που θα στεγάσει όλα τα πολιτιστικά όνειρα και φιλοδοξίες κι όχι μόνο του Νομού Καβάλας, όπως έχουν κι άλλες περιφερειακές ενότητες στην κατοχή τους».

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ

Πρόσθεσε ότι «όταν ανέλαβα την 1-1- 2022, το έργο ήταν στα αζήτητα, εδώ και δεκαετίες επί της ουσίας. Το βάλαμε σαν προτεραιότητα με τους συνεργάτες μου, δουλέψαμε σκληρά και με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για να ολοκληρωθεί και ανακοινώσαμε την Πέμπτη το επιστέγασμα των ονείρων μας και τον στόχων μας για να αποκτήσουμε το Αμφιθέατρο που τόσο μας λείπει.

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήταν κάτι που εν μέσω αντίξοων συνθηκών, ακόμη και λεφτά δεν υπήρχαν- όταν ξεκίνησα να το δρομολογώ τα πιστωμένα χρήματα ήταν γύρων στις 500 χιλιάδες. Μας έλειπαν πολλά λεφτά για να δώσουμε σάρκα και οστά στο όνειρό μας. Βρέθηκαν οι πόροι και με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη μας, Χρήστου Μέτιου που τον ευχαριστώ δημόσια. Είναι τα μικρά της καθημερινότητας αλλά και τα πολύ μεγάλα που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Αυτό το θεωρώ πολύ μεγάλο και είναι κάτι που θα μείνει για πάντα στην Καβάλα. Προσωπικά είμαι χαρούμενος και υπερήφανος ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για να γίνει πράξη όλο αυτό.

Προχωράμε δυναμικά και πάντα με συναίσθηση και ενσυναίσθηση των προβλημάτων των πολιτών».

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Γάκης: Πάει πολύ καλά το ΕΣΠΑ ενώ θα έχουμε ακόμη περισσότερα κονδύλια στη διάθεση μας την επόμενη προγραμματική περίοδο
Επόμενο άρθρο“Κινδυνεύουν αληθινά οι παραγωγοί μας” εκτιμά ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ΑΜ Ζαφείρης Μυστακίδης