[ad_1]

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Μεγάλη πρόκριση μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” επί του Ολυμπιακού, με 2-1 στην παράταση (1-0 το ματς στο 90λεπτο), πήρε η Άντερλεχτ στη ρεβάνς των “32” του Europa League.

Οι Βέλγοι μετά το 1-0 στις Βρυξέλλες θα βρεθούν στην αυριανή κλήρωση των “16” της διοργάνωσης, καθώς παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ-πέναλτι του Φορτούνη (29΄) κατάφεραν στην παράταση να πετύχουν δύο γκολ με τον Ατσεαμπόνγκ (103΄, 111΄) και να “πετάξουν έξω” τους “ερυθρόλευκους”.

Παρά το “τρελό” τους ξεκίνημα τους, η προσπάθεια των Πειραιωτών δεν ήταν… ανάλογη στη συνέχεια κόντρα στους σοβαρότατους Βέλγους, που πήραν την πρόκριση στην παράταση με τα δυο γκολ του Ατσεαμπόνγκ. Σημαντικά τα διαιτητικά λάθη και για τις δυο ομάδες, με την Άντερλεχτ όμως να παίρνει δίκαιο το “εισιτήριο”, αφού οι παίκτες του σίλβα ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, μένοντας από δυνάμεις μετά το 60′.

Οι εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού!

Ούτε Τσόρι, ούτε Κασάμι, ούτε Σεμπά αλλά ούτε και Σιόβας στις αρχικές επιλογές του Μάρκο Σίλβα. Πέραν του Ομάρ Ελαμπντελαουί, που επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα, μετά την τιμωρία του, ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να βάλει δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς τον Καμπιάσο αντί του Ζντιέλαρ.

Επιπλέον, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική η ομάδα του, ο Πουλίδο πήρε ρόλο… βασικού, αντί του Σεμπά. Εντύπωση έκανε και η μη χρησιμοποίηση του Τσόρι Ντομίνγκες, που πριν το παιχνίδι συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες να είναι βασικός. Μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα των Βέλγων σε σχέση με το πρώτο ματς, ο Ντεντονκέρ αντί του Ντεφούρ.

Το ματς…

Έχοντας στο μυαλό του το… γρήγορο γκολ, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, έχοντας τη στήριξη του κόσμου του που γέμισε το “Γ. Καραϊσκάκης” και θέλοντας να “πνίξει” την Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι φάνηκαν μόνο στο 6′ εκεί όπου ο διαιτητής τους σταμάτησε λανθασμένα για χέρι -σε φάση όπου ο Μποτία έκανε φάουλ που.. έπαιρνε μέχρι και κόκκινη κάρτα- αλλά μετά ήρθε η… ερυθρόλευκη καταιγίδα.

Μέσα σε ένα “τρελό” δίλεπτο η ομάδα του Σίλβα άγγιξε το 1-0, με τον Προτό να λέει “όχι” στις προσπάθειες των Ιντέγε (8′), Φορτούνη (9′) και Ντουρμάζ (9′). Αυτός ο απίθανος ρυθμός στη συνέχεια έπεσε αισθητά, αλλά στο 30′ οι Πειραιώτες ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Πουλίδο επιχείρησε την πάσα μέσα στην περιοχή, ο Καρα βρήκε την μπάλα πρώτα με το γόνατο και μετά με το στήθος, ξεγελώντας τον διαιτητή, που έδωσε πέναλτι. Έτσι, ο Φορτούνης κατάφερε να κάνει το 1-0.

OLY.AND1.0

Η Άντερλεχτ ανέβασε στη συνέχεια την απόδοση της, χωρίς όμως να… αγχώσει τους παίκτες του Σίλβα, που διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Το σφύριγμα του ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται στον διαιτητή, αφού δεν τους άφησε να εκτελέσουν ένα κόρνερ, στέλνοντας τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα για τον Ολυμπιακό, που είδε τον Ντουρμάζ να δέχεται ένα σκληρό μαρκάρισμα και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, με τον Τσόρι να μπαίνει στο 50′ στο παιχνίδι. Δυο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός συνδυάστηκε ιδανικά με τον Πουλίδο, που πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Οι διαμαρτυρίες των παικτών της Άντερλεχτ επανήλθαν στο 57′, όταν ο Μποτία σταμάτησε με σκληρό φάουλ τον Τζούρισιτς -που θα έβγαινε προ του Ρομπέρτο- με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινη κάρτα. Στα επόμενα λεπτά οι οι Βέλγοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 63′ ο Ρομπέρτο είχε επεμβάσεις στα σουτ των Τζούριτσιτς, Μπίτνερ, ενώ αυτό του Ναχάρ σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Ισπανού τερματοφύλακα!

Η “έκρηξη” αυτή των φιλοξενούμενων ανάγκασε τον Σίλβα να περάσει τον φρέσκο Ζντίελαρ στη θέση του Καμπιάσο, αφού οι παίκτες της Άντερλεχτ έφευγαν… σφαίρες στην αντεπίθεση (βρήκαν αρκετά κενά στον άξονα των γηπεδούχων). Εξαιρετικοί όμως στην κόντρα επίθεση ήταν και οι “ερυθρόλευκοι”, με τον Ντομίνγκες να “ζωντανεύει” την ομάδα και να αναγκάζει στο 79′ τον Προτό σε μεγάλη απόκρουση.

Στο 89′ ο Ρομπέρτο απέδειξε το πόσο μεγάλος τερματοφύλακας είναι, αφού νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ατσεαμπόνγκ, στέλνοντας το ματς στην παράταση! Στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά του Προτό να “μιλήσει” και να διώξει το σουτ του Σεμπά.

Η παράταση ξεκίνησε με ένα ακόμα διαιτητικό λάθος, με τον Μποτία να προσπαθεί να σκοράρει μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά να τραβιέται και να μην παίρνει το πέναλτι. Η κούραση έγινε πια εμφανέστατη στα πόδια ων παικτών του Σίλβα, οι φιλοξενούμενοι τους έκλεισαν στα καρέ τους και στο 103′ ο Ατσεαμπόνγκ από πολύ πλάγια θέση στην περιοχή έκανε το 1-1, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

oly1x1.

Οι Βέλγοι αποδείχθηκαν έτσι πολύ σκληρό καρύδι για τον Ολυμπιακό και μάλιστα έφυγαν με τη νίκη από το “Γ. Καραϊσκάκης”, με τον Ατσεαμπόνγκ να βάζει το τελικό… καρφί του αποκλεισμού στο 113′, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Καμπιάσο (67’ Ζντιέλαρ), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντουρμάζ (50’ Τσόρι), Ιντέγε, Πουλίδο (83’ Σεμπά)

Στον πάγκο: Καπίνο, Κασάμι, Σιόβας, Σαλίνο

Άντερλεχτ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (91’ Νόιτινγκ), Κάρα, Τζούριτσιτς (82’ Σουάρες), Ναγιάρ, Πρατ, Ντεντόκερ (97’ Ντεφούρ), Μπατζί, Οκάκα, Ατσεμπόνγκ

Στον πάγκο: Σιλά, Τίλεμανς, Ρεφ, Λουκεμπάκιο

Διαιτητής: Άρνολντ Χάντερ (Β.Ιρλανδία)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΦόβοι υπάρχουν ότι αύριο οι μετανάστες-πρόσφυγες θα φύγουν με τα πόδια από το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας
Επόμενο άρθροΆδειασε το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας-Αγνωστη η κατεύθυνση των λεωφορείων-φώτο