Το πρωί η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα βρέθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας και εκεί με την ιδιότητα της ως γιατρός εξετάσε τους μετανάστες-πρόσφυγες.

 Αμέσως μετά έδωσε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η Δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε στην ολιγωρία της κυβερνησης.

Τόνισε οτι δεν έχει καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση για το που θα πάνε οι πρόσφυγες, προσπάθησε να έχει ενημερώση αλλά δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση.Το κολυμβητηρίο δεν μπορεί να χωρέσει άλλους πρόσφυγες γι’ αυτό το λόγο θα γίνει σύσκεψη το Σάββατο το πρωί έτσι ώστε να υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση που έρθουν κι άλλοι πρόσφυγες το βράδυ του Σαββάτου.

Η Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας έδειξε την ανθρωπιά του το ίδιο και οι εθελοντές, οι απλοί πολίτες, οι υπάλληλοι του δήμου οι οποίοι είναι για δεύτερη μέρα ξύπνιοι και βοηθούν τους μετανάστες-πρόσφυγες.

Είμαστε σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη κ.Γιώργο Παυλίδη που μέχρι τώρα μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ

 
Όλο το θέμα με τα λεωφορεία έγινε όταν οργανισμός λιμένος Καβάλας δεν δέχτηκε να τα βάλει μέσα στο λιμάνι Φίλιππος Β´ 

Η πρόταση από τον κύριο Ηλιάδη ήταν να μείνουνε έξω.

Τις πόρτες της βρήκαμε κλειστές γιατί ανέφεραν σε υπήρχε πανάκριβος εξοπλισμός μέσα στο λιμάνι.

Ο Δήμος Καβάλας μετά και από τις διαμαρτυρίες των οδηγών των λεωφορείων αναγκάστηκε να τους μεταφέρει στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας.

Το προσωπικό του Δήμου προσέφερε γάλατα στα μικρά παιδιά και ζεστό φαγητό το οποίο μαγείρεψαν στους παιδικούς σταθμούς, υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας.

Καμιά επιβεβαιωμένη πληροφορία δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή σχετικά με το μέλλον των προσφύγων-μεταναστών που βρίσκονται στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν οτι τουλάχιστον 4 έως 5 ημέρες θα βρίσκονται στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας και αυτό γιατί αμέσως μετά θα πάνε είτε στο Κιλκίς είτε στα Γιαννιτσά στα κέντρα τα οποία εξήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ότι θα δημιουργηθούν.

Η δεύτερη πληροφορία αναφέρει ότι αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν οι μετανάστες-πρόσφυγες μόνοι τους με τα πόδια από το κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας για να φτάσουν έως τα σύνορα. 

Προηγούμενο άρθροΜικρή ανάσα πήρε το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης
Επόμενο άρθροΧουνέρι… στην παράταση! Η Άντερλεχτ έγινε ο "εφιάλτης" του Ολυμπιακού