Προ των πυλών βρίσκονται οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τον τουρισμό, με σκοπό η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας να πάρει μπρος και να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί από τη φετινή χρονιά, την οποία μέχρι στιγμής έχει πλήξει ανεπανόρθωτα ο κορωνοϊός.

Να σώσουμε ότι μπορούμε από τη φετινή χρονιά την οποία μέχρι στιγμής έχει πλήξει ανεπανόρθωτα ο κορωνοϊός. Ο,τι έχει ακουστεί είναι διαρροές και πολλές φορές fake news. Η γραμμή του υπουργείο είναι να περιμένουμε τις ανακοινώσεις που προέρχονται από διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με τα συναρμόδια υπουργεία για να δούμε σε ποιο πλαίσιο θα μπουν τα υγειονομικά μέτρα ασφάλειας και πως θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με τον τουρισμό, η εστίαση και οι μετακινήσεις”. δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 o αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιος Τσώνης.

Η περιφέρεια ΑΜΘ έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Φέτος θα δοθεί βάση στον οδικό τουρισμό ο οποίος θεωρείται ο πιο ασφαλής τρόπος μετακίνησης σε συνδυασμό με την πτώση στις τιμές των καυσίμων που θεωρείται και ένας οικονομικός τρόπος μεταφοράς. “Εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα, ότι έχουμε πύλες εισόδου από τα νοτιονατολικά Βαλκάνια που γενικά έχουν χαμηλό ίχνος κορωνοϊού, οπότε σε αυτή τη γραμμή κινούμαστε για φέτος, ώστε να ενισχύσουμε και τον εσωτερικό τουρισμό, όσο και σε επίπεδο Βαλκανίων αλλά περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει με τη γειτονική Τουρκία”.

Αυτό που προέχει είναι η Εθνική ασφάλεια. “Να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο που έχουμε μέχρι τώρα. Η κυβέρνηση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, οπότε στόχος σαν περιφέρεια είναι να κρατήσουμε τον έλεγχο και να μην γίνουμε μία δεξαμενή κρουσμάτων. Το θέμα είναι πως θα γίνει σωστά η διαχείριση ώστε να μείνει ασφαλής οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία της περιοχής, τόνισε ο κ. Τσώνης.

Η Θάσος αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού για την περιφέρεια ΑΜΘ. Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού είχε επαφή με τους φορείς του νησιού και αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία άτυπη επιτροπή διαχείρισης κρίσης οι οποία θα αποτελείται από ανθρώπους, εκπροσώπους από όλους τους αρμόδιους φορείς (ξενοδόχους, ενοικιαζόμενα, δωμάτια, μεταφορές, εστίαση), έτσι ώστε σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο κρούσμα να γίνει σωστά η διαχείρισή του με τον τρόπο που θα υποδείξει το υπουργείο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και να γίνει διασπορά.

Κεντρική γραμμή του υπουργείου Τουρισμού είναι να κινηθεί διαφημιστικά για όλες τις περιφέρειες υπό τη στέγη του υπουργείου και του ΕΟΤ και στη συνέχεια θα δοθεί το πράσινο φως σε κάθε περιφέρεια ξεχωριστά να κάνει τις δικές ενέργειες ανάλογα και με τις ιδιαιτερότητές της.

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα “δεν μπορούμε να φτάσουμε τα περσινά επίπεδα, αλλά θεωρούμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε ένα κομμάτια από το χαμένο έδαφος και το μεγάλο στοίχημα είναι να κρατήσουμε τη φήμη μας ως ασφαλής προορισμός γιατί ένα νέο lockdown  θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για τη φετινή χρονιά αλλά και για τις επόμενες”, επισημαίνει ο κ. Τσώνης.

Επίσης ανάμεσα στους στόχους είναι η επιμήκυνση της περιόδου ώστε να κερδηθεί και ο Σεπτέμβριος. “Δίνουμε βαρύτητα και σε άλλες μορφές τουρισμού. Έχουμε ξεφύγει από το κλασικό ήλιος και θάλασσα, προωθούμε και πιο εναλλακτικές μορφές τουρισμού έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε επισκέπτες και εκτός καλοκαιρινής περιόδου”.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο Lobby 101.8 το πρωί της Τρίτης 12/5 ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, από το 14.30 έως 21.25

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ Γ. Μιχαηλίδης για την μετάβαση του Δήμου στη νέα ψηφιακή εποχή
Επόμενο άρθροΟ επικήδειος λόγος για τον Δαυίδ Συμεωνίδη από τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας