ο 2022 ήταν από τις δυσκολότερες χρονιές της δεκαετίας για τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σημείωσε πως αν εξαιρεθεί η περίοδος του καλοκαιριού, η υπόλοιπη χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω του ενεργειακού.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ σημείωσε «ότι το 2022 ήταν από τις χειρότερες χρονιές που έζησε ο επαγγελματικός χώρος , δίνοντας συνέχεια στα προηγούμενα δύσκολα χρόνια με καινούργιες πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ξεκίνησε με ένα πόλεμο στην Ευρώπη, συνέχισε με την ενέργεια να ανεβαίνει στα ύψη και ζούμε τώρα την ακρίβεια που αύξησε τον πληθωρισμό το καλοκαίρι και μετά.

Ας μην τα βλέπουμε όμως όλα μαύρα. Το καλοκαίρι ήταν πάρα πολύ δυνατό και κάποιες περιοχές που είναι τουριστικοί προορισμοί όπως είναι η δική μας, είχαν πολύ δυνατή καλοκαιρινή περίοδο ,αφού κοντέψαμε να φτάσουμε τα επίπεδα του 2019. Παρ όλα αυτά το καλοκαίρι αυτό δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και έτσι οι επιχειρήσεις έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες, ειδικά μετά την εορταστική περίοδο. Το καλό είναι πως ο καιρός είναι σύμμαχός μας, όμως τα πράγματα είναι δύσκολα. Ήταν ένας παράγοντας ο ενεργειακός που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει με τίποτα».

ΠΕΡΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ

Όσον αφορά τις προβλέψεις για το καλοκαίρι, ο κ. Χατζηχρήστου είπε ότι «είναι αβέβαιες, γιατί τη τελευταία αυτή διετία έχουμε ζήσει πρωτόγνωρα πράγματα ειδικά για τις νέες γενιές που δεν τα περιμέναμε. Ετσι κάθε πρόβλεψη δεν θα είναι εύστοχη . Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις εξελίξεις και τις μας κρύβουν αυτές».

Προηγούμενο άρθροΕβδομάδα εξελίξεων για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων – Ποιοι Αρχηγοί αλλάζουν
Επόμενο άρθροΑισιόδοξος ο Λεωνίδας Παππάς για το ΚΙΝΑΛ και τις βουλευτικές εκλογές