Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς για το ΚΙΝΑΛ και τις εθνικές εκλογές. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Λεωνίδας Παπάς και μέλος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, πιθανά και υποψήφιος Βουλευτής, δίνει την εικόνα για τις εκλογές που έρχονται, γιατί όπως φαίνεται θα έχουμε ένα καλό ντέρμπυ στον Νομό μας.

Σύμφωνα με τις απόψεις του κ. Παπά, «τα πράγματα είναι αισιόδοξα και έτσι πρέπει να τα βλέπουμε. Γίνεται μεγάλη συζήτηση για το σύστημα της απλής αναλογικής, βάσει της οποίας θα γίνουν οι εκλογές. Στην απλή αναλογική είπε, το εκλογικό μέτρο σε μια τετραεδρική περιφέρεια θα είναι το 25% βάσει των δημοσκοπήσεων που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα. Εκτιμούμαι πως το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα θα εκλέξει δύο βουλευτές, ένα το δεύτερο και έναν το τρίτο. Αυτή θα είναι η κατανομή στην απλή αναλογική . Για να εκλέξει ένα κόμμα τρείς βουλευτές, θα πρέπει να πιάσει στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, γύρω στο 65%, πράγμα απίθανο. Άρα η κατανομή θα είναι 2-1-1.»

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ

Και πρόσθεσε πως «Το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ σίγουρα θα είναι ανανεωμένο σε πρόσωπα και τα ποσοστά θα είναι μεγαλύτερα και στην ΠΕΚ, ενώ τολμώ να πω , πως μετά πέντε χρόνια το ΠΑΣΟΚ θα έχει στην Καβάλα, κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Άρα οι εκτιμήσεις πως η κατανομή των εδρών θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο στην απλή αναλογική, είναι τουλάχιστον αφελής. Αλλά όλα αυτά θα τα αποφασίσουν οι πολίτες. Εμείς ότι και να λέμε είναι απλώς εκτιμήσεις. Το αν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές ,είναι άγνωστο . Η σύνθεση της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες , τα ποσοστά των κομμάτων πανελληνίως και σε επίπεδο Περιφέρειας και σε επίπεδο Επικράτειας. Όμως είναι κάτι πολύ πρόωρο για να το εκτιμήσουμε από τώρα».

Προηγούμενο άρθροΤο 2022 ήταν από τις δυσκολότερες χρονιές της δεκαετίας για τον επιχειρηματικό κόσμο δηλώνει ο Θεόδωρος Χατζηχρήστος
Επόμενο άρθροΟλοκληρώνεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Νέα Καρβάλη