Από την περασμένη Δευτέρα το νοσοκομείο Καβάλας μπήκε σε μία νέα εποχή. Πλέον έχουν μπει σε λειτουργία τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία αλλά σε μειωμένη επιβάρυνση που αφορά το 50% από αυτό που άρχισε πριν από την κρίση.

“Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η τήρηση των ραντεβού και να κρατάμε της αποστάσεις”, δήλωσε ο παθολόγος γιατρός του νοσοκομείου και πρ. πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Πέμπτης (14/5). Έχουν μπει κάποια φυσικά εμπόδια, ενώ όποιος περνά την πύλη του νοσοκομείου πρέπει να φορά προστατευτική μάσκα.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Κροκίδης όποιος ασθενείς έχει προγραμματίσει χειρουργείο πρέπει να προσέλθει στο νοσοκομείο 48 ώρες πριν ώστε να υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό, έπειτα θα φεύγει και θα επιστρέφει για το χειρουργείο.

Στην Καβάλα έχουμε πολύ χαμηλό φορτίο της νόσου. Μας βοηθά αυτό το χαμηλό φορτίο αλλά δεν αναιρεί ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε, το πλύσιμο των χεριών, την τήρηση των αποστάσεων και την προστατευτική μάσκα.

“Αυτό που συμβαίνει στο γειτονικό νομό της Ξάνθης το παρακολουθούμε και μας αφορά διότι υπάρχουν ασθενείς που έρχονται στο νοσοκομείο της Καβάλας για να εξεταστούν από γιατρό ειδικότητας που δεν υπάρχει στο εκεί νοσοκομείο, είτε διακομίζονται σε κάποια κλινική. Χρειάζεται εγρήγορση τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών από όλους μας”, είπε ο κ. Κροκίδης

Σε ότι αφορά τα επισκεπτήρια μέχρι στιγμής δεν έχουν χαλαρώσει. Οποιαδήποτε εξέλιξη θα προέρχεται από κεντρική οδηγία.

Ενώ έκανε λόγο για στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έμψυχο δυναμικό.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Ξενοφών Κροκίδης στο Lobby 101.8 από το 30.40 έως 46.19

Προηγούμενο άρθροΤάσος Ιωαννίδης για κάμερες στα σχολεία | “Aν εφαρμοστεί παραβιάζει όλα τα προσωπικά δεδομένα, μαθητών και εκπαιδευτικών”
Επόμενο άρθροΤο μεγαλοπρεπές τοξωτό Υδραγωγείο σημείο αναφοράς για την Καβάλα