Με το βλέμμα στραμμένο στο τι θα κάνουν την ερχόμενη εβδομάδα που επιστρέφουν και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους στα σχολεία, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές της Γ΄ Λυκείου έχουν επιστρέψει ήδη στα θρανία.

Χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έδωσε κάποιες απαντήσεις για τον τρόπο που οι αίθουσες θα υποδεχθούν τους μαθητές. Την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί εκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αφορμή το θέμα της καταγραφής των μαθημάτων με κάμερες και διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Σχετικά με τις κάμερες υπάρχουν και οι δύο πλευρές. Η μία που τάσσεται κατά της τοποθέτησης κάμερας στις αίθουσες και η άλλη που δεν μπορεί στείλει το παιδί στο σχολείο για προληπτικούς λόγους.

“Εκείνη η πλευρά που το θέλει, δεν έχει λάβει υπόψιν πολλούς παράγοντες. Πρόκειται για μία διάταξη που αν εφαρμοστεί παραβιάζει όλα τα προσωπικά δεδομένα, μαθητών και εκπαιδευτικών. Αλλοιώνει ολόκληρη την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι σκέψεις διαταράσσονται ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και περιορίζει την παιδαγωγική και  διδακτική ελευθερία”, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης, το πρωί της Πέμπτης (14/5) στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8.

“Σύσσωμη η κοινωνία το μήνυμα το πήρε. Αφού μας είδαν ότι είμαστε τόσο κινητοποιημένοι τότε αναδιπλώθηκαν. Δηλαδή να μην τοποθετηθούν κάμερες αλλά να υπάρχει μία κάμερα και να δείχνει μόνο τον πίνακα.”, ωστόσο ούτε αυτό βρίσκει σύμφωνο τους εκπαιδευτικούς.

“Αν έχουν κάποιο πρόβλημα οι μαθητές και ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και δεν μπορούν να πάνε σχολείο θα στείλεις να γίνει μάθημα κατοίκον. Αυτό προβλέπεται”, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

Ενώ έκανε λόγο για το δίκτυο που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί το οποίο δεν ανταποκρίνεται πολλές φορές στις ανάγκες.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Τάσος Ιωαννίδης στο Lobby 101.8 από το 12.15 έως 19.52

 

Οχτώ ερωτήσεις-απαντήσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τις αίθουσες των σχολείων αλλά υπό προϋποθέσεις

Οκτώ ερωτήσεις- απαντήσεις για την διάταξη για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ετοίμασε το υπουργείο Παιδείας, παράλληλα η Νίκη Κεραμέως, σχετικά με αφορμή την ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά την εκστρατεία παραπληροφόρησης και τη δίκη προθέσεων, με τη σημερινή της ανακοίνωση η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποσαφήνισε ότι είναι καταρχήν νόμιμος ο σκοπός της ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στην πρόσφατη ρύθμιση, ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε συμβουλευθεί την Αρχή πριν τη διαμόρφωση της ρύθμισης και ενσωμάτωσε συγκεκριμένες προτάσεις της».

Με Υπουργική Απόφαση θα οριστούν, μεταξύ άλλων, οι λεπτομέρειες της εφαρμογής της διάταξης, καθώς και μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων, λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων πρωτίστως μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τυχόν άλλων ενδιαφερομένων.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα της προέδρου της Δημοκρατίας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης
Επόμενο άρθροΤι πρέπει να γνωρίζετε για τα τακτικά χειρουργεία και ιατρεία στις μέρες του κορωνοϊού