Μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, που έθεσαν τους όρους για την ασφαλή διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων το φεστιβάλ Cosmopolis θα γίνει στην Καβάλα το καλοκαίρι με όρους και προϋποθέσεις.

“Η ουσία είναι ότι θα προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε το φεστιβάλ στις συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί με βάση της εγκυκλίους, τις διατάξεις και τους κανονισμούς που έχει υιοθετήσει το υπουργείο Πολιτισμού και θα κινηθούμε πάνω σε αυτές τις ράγες και να πραγματοποιήσουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε από αυτά που έχουμε προγραμματίσει” δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Παρασκευής ο καλλιτεχνικός δ/ντης του φεστιβάλ cosmopolis, Άλκης Ζοπόγλου. “Θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα και θα έχουμε ένα διαφορετικό Cosmopolis. Δεν θα προσχωρήσουμε σε συνάξεις ανθρώπων μαζικά όπως στη Θ. Πουλίδου στην συνοικία της Παναγίας. Θα γίνουν πιο μεμονωμένες εκδηλώσεις, αποσπασμένες και κάπως έτσι θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα σε συνεχόμενες εκδηλώσεις το καλοκαίρι”.

Εκδηλώσεις θα γίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης και πρέπει να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός. Όπως είπε ο κ. Ζοπόγλου πρέπει να στηριχθούν τοπικά όσοι ασχολούνται με τον πολιτισμό. “Προγραμματίζουμε προς το τέλος του μήνα την αναλυτική παρουσίαση του φεστιβάλ με όλες τις εκδηλώσεις. Θα χρησιμοποιήσουμε μουσικούς από την Ελλάδα“, ενώ σημείωσε πως θα δοθεί βάρος στα τοπικά και περιφερειακά τοπικά σχήματα και να ενισχυθεί η παρουσία ώστε να δοθεί κίνητρο και να ασχολούνται με τον πολιτισμό.

Ακούστε όσα δήλωσε στο Lobby 101.8 ο καλλιτεχνικός δ/ντης του φεστιβάλ cosmopolis, Άλκης Ζοπόγλου από το 1.21.46 έως 1.27.42

 

Προηγούμενο άρθροΠεριοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Καβάλας
Επόμενο άρθροΕπάρκεια σε μάσκες και αντισηπτικά στα φαρμακεία της Καβάλας