Η ζήτηση σε μάσκες στα φαρμακεία της Καβάλας υπάρχει, ωστόσο όπως είπε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Σίσυ Ρακιτζή, “Έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση. Υπάρχει επάρκεια σε χειρουργικές μάσκες που είναι και οι πιο ασφαλής και ο καθένας μπορεί να παίρνει όσες θέλει. Τα αντισηπτικά υπάρχουν στην αγορά, όπως και το οινόπνευμα”.

Το πρόβλημα παρατηρείται στα στην ορθολογική χρήση μάσκας. “Πρέπει να βάζουμε αντισηπτικό όταν τη βάζουμε και τη βγάζουμε. Τα γάντια κακός φοριούνται ενώ το αντισηπτικό που βάζουμε στα γάντια κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το πρόβλημα που είναι θλιβερό και στην Καβάλα είναι ότι τα γάντια και οι μάσκες απορρίπτονται σε κάδους, ακόμα και στο πεζοδρόμιο χωρίς προφύλαξη. “Πρέπει να έχουμε ένα σακουλάκι και να το βάζουμε στον κάδο. Αν μία μάσκα έχει το μικρόβιο γίνεται άμεσα διασπορά”, τονίζει η κ. Ρακιτζή.

Το κόστος της μάσκας από τα 0,20 αυξήθηκε στα 0,80.

Ενώ ο φαρμακευτικός σύλλογος Καβάλας έχει τυπώσει αφίσες σε όλα τα φαρμακεία με τις οδηγίες που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε.

Το ωράριο των φαρμακείων παραμένει ως έχει μέχρι σήμερα.

Ακούστε όσα δήλωσε η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας Σίσυ Ρακιτζή στο lobby 101.8 από το 1.47.30 έως 1.56.20

Προηγούμενο άρθροΤι αλλάζει στο Cosmopolis 2020 | Οι εκδηλώσεις και οι προϋποθέσεις
Επόμενο άρθροΝεκρός άνδρας βρέθηκε απο σκάφος ανοιχτά της Θάσου