Σε σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Καβάλας από την είδηση του θανάτου ενός βρέφους μόλις 20 ημερών. Ένα 24ωρο έχει περάσει από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατός του και κανείς στην πόλη της βορείου Ελλάδας δεν μπορεί να πιστέψει πως χάθηκε τόσο άδικα αυτό το πλασματάκι.

Το άτυχο βρέφος βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στο Κρυονέρι Καβάλας, δίπλα στην 20χρονη μητέρα του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επικρατέστερη εκδοχή για τον θάνατο του παιδιού ήταν να έπαθε αναρρόφηση στον ύπνο του.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή, η οποία «φώτισε» περισσότερα τα αίτια του θανάτου του. Η ιατροδικαστής Αικατερίνη Αποστολίδου αναφέρει στην έκθεση της πνευμονικό οίδημα και καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Το χρονικό της τραγωδίας με το βρέφος και η τραγική ιστορία πίσω από τον θάνατό του

Όλα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου.

Στις 6 το πρωί η μητέρα τάισε το μωρό της και δύο ώρες αργότερα το εντόπισε παγωμένο.

Ενημέρωσε τον πατέρα της και διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν έχει τις αισθήσεις του. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό, ωστόσο λίγο αργότερα, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr πίσω από την τραγωδία κρύβεται μια θλιβερή οικογενειακή ιστορία. Το 20 ημερών βρέφος ήταν το δεύτερο παιδί της μητέρας που παρά τα οικονομικά της προβλήματα αναγκαζόταν να τα μεγαλώσει μόνη της.

Το πρώτο παιδί -είναι ηλικίας 2 ετών και η 20χρονη το απέκτησε από τη σχέση της με έναν άντρα, που όμως πριν από τέσσερις μήνες έλαβε οριστικό τέλος. Έτσι, η μητέρα αναγκάστηκε να μετακομίσει από την πόλη της Καβάλας στο χωριό Κρυονέρι όπου το τελευταίο διάστημα φιλοξενείται από τους γονείς της.

«Βοηθούσε η μητέρα της όσο μπορούσε», ανέφερε στο ThessToday.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κώστας Πριονίδης, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι, τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται πως αποκλείουν το εγκληματικής ενέργειας. «Θα στηρίξουμε τη μητέρα με ό,τι χρειαστεί. Έχω επικοινωνήσει και με τον δήμαρχο ο οποίος μου μετέφερε πως ότι χρειαστούν να μας το πουν και από την πλευρά του δήμου αλλά και από τη δική μας, ως Τοπικής Διοίκηση», σημείωσε.

Προηγούμενο άρθροΕθελοντικός καθαρισμός της ακτής Ραψάνης από τους συλλόγους του Βύρωνα
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας