Οριστικά δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας. Σύμφωνα με τον ίδιο τους εστάλη μία εγκύκλιος που αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και θα πρέπει όσοι πρόεδροι Επιμελητηρίων εμπλακούν στις εθνικές εκλογές να παραιτηθούν.

Συγκεκριμένα δήλωσε για το θέμα αυτό ότι «η συζήτηση για να είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είχε φτάσει στην τελική ευθεία αλλά πριν μερικές μέρες μας ήρθε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων μία γνωμοδότηση σχετικά με τις επερχόμενες βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, σε σχέση με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Επιμελητηρίων και όχι μόνο. Είναι ουσιαστικά μια γνωμοδότηση για όλους τους σωματειακού τύπου φορείς και οργανισμούς για το αν υπάρχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο και οτιδήποτε άλλο. Σ’ αυτήν τη γνωμοδότηση φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα πρέπει οι πρόεδροι αυτών των φορέων, μία μέρα πριν την επίσημη ανακοίνωση από το Πρωτοδικείο των ψηφοδελτίων των κομμάτων, να έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους στο αρμόδιο Πρωτοδικείο. Ισχύει μόνο για τους προέδρους και όχι τα μέλη της διοίκησης. Αυτή η γνωμοδότηση ισχύει για όλα τα κόμματα και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι στη συνέχεια. Άλλωστε και τα κόμματα, τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία το αποδέχθηκαν».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ

Πρόσθεσε ότι «είναι τουλάχιστον άλλοι 4 πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Συζητώντας και βλέποντας και άλλες νομικές πηγές, βλέπουμε ότι αυτό έτσι ερμηνεύεται. Θα πρέπει να παραιτηθούμε από πρόεδροι και διοικητικά συμβούλιο, δημιουργώντας κατά προσωπική εκτίμηση, ένα σοβαρό πρόβλημα στο Επιμελητήριο, σε μια φάση που προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε κάποια σημαντικά έργα. Περίπου 10-11 μήνες πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε τέτοια αναστάτωση με νέες εκλογικές διαδικασίες. Σε μας κάτι τέτοιο μόνο προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει στο θεσμό.

Η απόφαση είναι να παραμείνω πρόεδρος του Επιμελητηρίου, να συνεχίσω το έργο μου όπως κάνω αυτά τα 5 χρόνια και στη συνέχεια θα δούμε πώς θα ικανοποιηθούν οποιεσδήποτε άλλες φιλοδοξίες κι αν θα ικανοποιηθούν. Θα ήθελα, όπως και να ‘χει, να ευχαριστήσω τη Νέα Δημοκρατία γι’ αυτήν την επιλογή που είχε στο πρόσωπό μου, την οποία θα συνεχίσω να στηρίζω ως πρόσωπο στις επόμενες εκλογές».

Προηγούμενο άρθροO Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στη Διάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία
Επόμενο άρθρο“Όταν δουλεύουμε όλοι μαζί έχουμε αποτελέσματα” δηλώνει για το ΒΙΟΠΑ ο Πρόεδρος του Παύλος Τσουμάκης