Ικανοποιητική ήταν η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη το τριήμερο αυτό δεν είναι ικανό να καλύψει το τεράστιο οικονομικό κενό των προηγούμενων ημερών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η εικόνα της αγοράς δεν ήταν η αναμενόμενη για την εορταστική περίοδο. Ήταν οι 3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα που υπήρχε μία αυξητική τάση στην κατανάλωση, κυρίως στα είδη τροφίμων αλλά και σε ένδυση- υπόδηση, αλλά μόνο αυτές. Μένουν άλλες 3-4 εργάσιμες μέρες, θαύματα δεν μπορούν να γίνουν. Ίσως να υπάρχει μια κίνηση τις 2-3 μέρες πριν το τέλος της χρονιάς για να αποχαιρετήσουμε το πολύπαθο 2021 ευελπιστώντας ότι το 2022 θα είναι καλύτερο. Αυτά λέγαμε και τις περσινές αντίστοιχες μέρες αλλά βλέπουμε ότι τα προβλήματα αντί να λιγοστεύουν αυξάνονται.

Η επιστροφή στο αρχικό ωράριο βοήθησε διότι κατ’ αρχήν μπήκαμε σε μία κανονικότητα. Σε κάθε νέο μέτρο που ανακοινώνεται, ο κόσμος θέλει κάποιες μέρες για να το συνηθίσει και υπάρχει στασιμότητα στην αγορά. Σχετικά με το ωράριο, αν ήταν κάτι που θα βοηθούσε πραγματικά στην επαρχία, θα ήμασταν πρώτοι που θα το επικροτούσαμε. Αλλά ήταν κάτι που δεν είχε καμία εφαρμογή κι αποδείχθηκε στην πράξη. Τα προβλήματα, πάντως, είναι πολύ πιο σημαντικά από τις δύο ώρες που δεν θα ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά. Σίγουρα, όμως, δυσχέραινε τη εμπορική κίνηση το υποχρεωτικό άνοιγμα στις 10. Η αγορά δεν επιδέχεται πειραμάτων. Στην Καβάλα τηρούνται τα μέτρα οπότε εδώ δεν χρειάζεται να αλλάζουμε το ωράριο».

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Για τα νέα μέτρα λόγω πανδημίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είπε ότι «δεν μας τρομάζουν. Το εμπορικό κομμάτι δεν το αγγίζει άμεσα, κάτι που ισχύει για την εστίαση. Είμαστε, όμως, αλληλένδετοι. Επηρεαζόμαστε και επηρεάζουμε την εστίαση, οπότε τα νέα μέτρα θα έχουν αντίκτυπο και στο εμπορικό κομμάτι».

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα αντί για παραθεριστικές κατοικίες θα προτιμούσε ο Δήμος Παγγαίου στην αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας
Επόμενο άρθροΔυναμικά διεκδικεί την Κτηνιατρική Σχολή το Σουφλί